Forgetting Sarah Marshall (2008)

A comedy about getting dumped, and taking it like a man.

Een niet helemaal geslaagde relatiekomedie.
play

6,9 details

  • 111 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
111 Min Verenigde Staten

Worstelend musicus Peter Bretter heeft zes jaar lang zijn vriendin aanbeden, de televisiester Sarah Marshall. Hij is de man die haar tasje vasthoudt op paparazzi-foto’s en die per ongeluk niet wordt genoemd in toespraken na het in ontvangst nemen van een prijs. Maar zijn wereld staat op zijn kop als ze hem dumpt en Peter er alleen voor staat. Na een weinig geslaagde versiertoer en een zenuwinstorting ziet hij in dat door het ontbreken van Sarah zijn leven misschien wel naar de knoppen is. Om bij te komen boekt hij impulsief een reisje naar Hawaï, waar hij oog in oog komt te staan met zijn grootste nachtmerrie: zijn ex en haar tragisch hippe nieuwe Britse rock-vriendje Aldous logeren in hetzelfde hotel. Terwijl hij zichzelf kwelt met de realiteit van Sarah´s nieuwe leven, vindt hij troost in een flirt met Rachel , een mooie hotelemployee wier ontspannen manier van doen hem in de verleiding brengt om weer op aarde terug te keren. Hij vindt ook troost in honderden fruitige cocktails.

Regie
Nicholas Stoller
Cast
Mila Kunis, Jonah Hill, Paul Rudd, Kristen Bell, Jason Segel, Bill Hader, Russell Brand, Jack McBrayer, Davon McDonald, Maria Thayer, Liz Cackowski, Taylor Wily, Kala Alexander, Steve Landesberg, Kalani Robb.
Budget
$ 30.000.000
Opbrengst
$ 105.173.115
Release
17.04.2008

Filmtotaal Recensie

Regie: Nicholas Stoller | Cast: Jason Segel (Peter Bretter), Kristen Bell (Sarah Marshall), Mila Kunis (Rachel Jansen), Russel Brand (Aldous Snow) e.a. | Speelduur: 112 minuten | Jaar: 2008

De ster van Judd Apatow is jarenlang rijzende geweest en schitterde vorig jaar meer dan ooit tevoren toen hij als schrijver-regisseur van Knocked Up en producent van Superbad niet één, maar twee grote komediehits afleverde. Dit jaar is de ster toch wat doffer geworden, want na het flauwe Drillbit Taylor kan Forgetting Sarah Marshall er eigenlijk maar net mee door. De intenties van Apatow en schrijver-regisseur Jason Segel zijn prima, maar de poging om een hilarisch doch tragisch driedimensionaal portret van relaties te maken mist zijn uitwerking. De voortdurend opgeroepen plaatsvervangende schaamte is zo sterk dat lachen er regelmatig bij inschiet.

Niet dat er niet geprobeerd wordt om de lachspieren te laten werken. Jason Segel baseerde het script op zijn eigen ervaringen met relaties en wil laten zien hoe absurd en grappig het leven wel niet kan zijn. Hij legt echter vooral bloot hoe pijnlijk het kan zijn. Zijn hoofdpersoon, de door hemzelf gespeelde Peter Bretter, wordt aan het begin gedumpt door zijn vriendin Sarah terwijl hij naakt voor haar staat (en voor de camera, die niets aan de verbeelding overlaat). Ergens is dit wel grappig, maar echt leuk is het nou ook weer niet. Goed voor een glimlach, maar meer niet. Dat geldt voor het grootste deel van de grappen van Forgetting Sarah Marshall. Het is allemaal leuk bedoeld, maar echt hilarisch is het zelden. Bovendien duurt de film, net als de meeste komedies van Apatow, eigenlijk wat te lang. En hoe minder je lacht, hoe meer de lengte je opvalt en dat is dit keer zeker het geval.

videotrailers & clips

Laatste reacties

DrMabuse

"...Ik had geen hoge verwachtingen van deze film maar was aangenaam verast. De cast en crew hebben echt......"

notReal

"...Bekend genre, maar toch fris gebracht. Met zelfspot en mooie rollen. Ik ga hem zeker weer kijken...."

kevinvdk

"...Prachtig 10/10..."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Forgetting Sarah Marshall

acties