Then She Found Me (2007)

Life can change in a heartbeat.

5,7 details

  • 100 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
100 Min Verenigde Staten

April Epner hikt tegen een midlife crisis aan als snel na elkaar haar man bij haar weggaat, haar adoptiemoeder overlijdt en de excentrieke talkshowpresentatrice Bernice Graves beweert haar echte moeder te zijn. Natuurlijk dient zich net op dat moment een nieuwe liefde aan...

Regie
Helen Hunt
Cast
Colin Firth, Bette Midler, Helen Hunt, Matthew Broderick, Lynn Cohen, John Benjamin Hickey, Daisy Tahan, Ben Shenkman, Robert LuPone, Tommy Nelson, Lillias White, Stephanie Yankwitt, Salman Rushdie, David Callegati, Rabbi Kenneth Stern.
Release
07.09.2007

Filmtotaal Recensie

Regie: Helen Hunt | Cast:) Helen Hunt (April), Colin Firth (Frank), Bette Midler (Bernice), Matthew Broderick (Ben)| Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2007

Helen Hunt regisseert, produceert en acteert in de adaptatie van een boek van Elinor Lipman. Deze Joods-Amerikaanse schrijfster staat bekend om haar bitterzoete verhalen over onafhankelijke vrouwen die op zoek zijn naar hun lotsbestemming. De obstakels die in Then She Found Me op het pad van April komen zijn vrij heftig, maar de plot valt op zijn gezicht als blijkt dat regisseur, producent en actrice Helen Hunt eigenlijk helemaal niet zo’n groot hart heeft voor haar personages.

De New Yorkse schooljuf April Epner krijgt het zwaar te verduren als haar huwelijk op de klippen loopt, kort daarna haar moeder overlijdt en uit het niets zich een biologische moeder aandient. Met deze vrij ingrijpende gebeurtenissen heeft Hunt genoeg aanknopingspunten voor een tragikomisch getinte vrouwenfilm. Ze geeft haar personages echter weinig ademruimte, zelfs als er zoveel te verwerken valt. Je wil maar al te graag meeleven met April, maar sympathie is moeilijk omdat haar rouwproces onder het tapijt geveegd wordt om plaats te maken voor een veel aantrekkelijker verhaal over de ontluikende liefde tussen haar en de vader van een van haar leerlingen. April en haar nieuwe beau (Colin Firth) zijn echter geen sympathiek paar. Integendeel: hij is neurotisch op het irritante af en zij geeft zich over aan de ambivalente gevoelens voor haar ex. Hiermee geeft de film toe aan een maalstroom van vermoeiende telenovelleconventies.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Then She Found Me Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Then She Found Me

acties