Pudor

Pudor (2007)

6,1 details

  • 113 Min
  • Spanje
113 Min
Spanje

Pudor gaat over intimiteit, over de verlangens, obsessies, geheimen en angsten die we verborgen houden, zelfs voor diegenen waarvan we het meeste houden. Een man die gaat sterven, een vrouw die anonieme, erotische brieven krijgt, een oudere man die een laatste kans krijgt om verliefd te worden, een tiener die worstelt met de twijfels die puberteit met zich meebrengt en een kleine jongen die geesten ziet. Zoals het geval in veel families, zijn alle personages in Pudor alleen, hoewel ze onder één dak leven..<br><br><br><br>.<br><br>.

Regie
David Ulloa
Tristán Ulloa
Cast
Nancho Novo, Joaquín Climent, Celso Bugallo, Elvira Mínguez, Carolina Román, Manolo Solo, María Isabel Díaz, Héctor Colomé, Andreu Buenafuente, Nuria González, Lorena Mateo, Fran Piñero, Camilo Rodríguez, Natalia Rodríguez, Marcos Ruiz.
Release
13.04.2007

Filmtotaal Recensie

Regie: David Ulloa en Tristán Ulloa | Cast: Elvira Mínguez (Julia), Natalia Rodríguez (Marisa), Nancho Novo (Alfredo) | Speelduur: 113 minuten | Jaar: 2007

In hun speelfilmdebuut Pudor houden de Spaanse gebroeders Ulloa een vergrootglas boven een gezin dat binnen het tijdsbestek van slechts enkele dagen een ware vloedgolf aan ellende over zich heen krijgt gestort, waaronder een ongeneeslijke ziekte, overspel, dood, seksualiteitscrises, (zelf)moord, puberproblematiek en een scheiding. Werkelijk niets blijft vader Alfredo, moeder Julia, dochter Marisa en zoon Sergio bespaard. Het realisme dat Pudor nastreeft heeft er in ieder geval flink onder te lijden.

Alhoewel moeder Julia als centrale figuur binnen het gezin het prominentst in beeld is, verdeelt Pudor, een verfilming van de gelijknamige roman van de Peruviaanse schrijver Santiago Roncagliolo, de aandacht min of meer gelijkmatig over de vier leden van dit zwaar getroebleerde Spaanse gezin. Het verhaal begint met het overlijden van Julia’s moeder, waarna haar vader in huis komt wonen en op onverklaarbare wijze als katalysator van narigheid fungeert. Zo ruikt Julia vanaf dat moment een ondefinieerbare stank in huis en komen er een voor een allerlei geheimen naar boven die de verhoudingen binnen het gezin totaal op zijn kop zetten.

videotrailers & clips