7,4 details

  • 123 Min
  • Drama
  • Misdaad
  • Thriller
  • Spanje
  • Frankrijk
  • Portugal
123 Min Spanje

In veld vol zonnebloemen wordt het levenloze lichaam van een tiener ontdekt. Tegelijkertijd volgt een verkoper de gebeurtenissen op televisie, terwijl in een klein dorp in Castilla-León de ontdekking van een pre-historische grot zorgt voor de nodige opwinding. De hoofdcommissaris van het dorp denkt ondertussen na over zijn pensioen, terwijl zijn schoonzoon (en mogelijke opvolger) wil ontsnappen aan de verveling van zijn baan en huwelijk. Esteban, zijn vriendin Gabi en natuurfotograaf Pedro komen naar het dorp om de grot te onderzoeken, maar ze ontdekken meer dan ze zouden willen.

Regie
Jorge Sánchez-Cabezudo
Cast
Manuel Morón, Celso Bugallo, Vicente Romero, Carmelo Gómez, Petra Martínez, Judith Diakhate, Enrique Martínez, Cesáreo Estébanez, Amalia Hornero, Mariano Peña, Walter Vidarte, Nuria Mencía, Mariano Alameda, Fernando Sánchez-Cabezudo, Luís Mascarenhas.
Release
25.08.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: Jorge Sánchez-Cabezudo | Cast: Carmelo Gómez (Esteban), Judith Diakhate (Gabi), Celso Bugallo (Amadeo), Manuel Morón (Salesman), Mariano Alameda (Pedro), Vicente Romero (Tamás), Walter Vidarte (Amós), Cesáreo Estébanez (Cecilio), e.a. | Speelduur: 123 minuten | Jaar: 2006

Wie verbaast zich vandaag de dag nog over de hoge kwaliteit van de Spaanse cinema? Wisselend in thematiek en stijl, tussen de harde condition humaine en het magische realisme, levert het land van Pedro Almodóvar, Alejandro Amenábar, Julio Medem vrijwel jaarlijks zeer degelijke films af. Het is dus geenszins een verrassing dat de ‘Spaanse school’ ook met haar jonge telgen de internationale filmpodia weet te bereiken. Zo ook met La Noche de los Girasoles het speelfilmdebuut van Jorge Sánchez-Cabezudo (1972). Opvallend is dat de relatief jonge regisseur met deze film in kwaliteit niet onderdoet voor zijn ervaren leermeesters.

Het predicaat ‘degelijk’ zou de film zonder meer tekort doen. De fotografie kent momenten van ongelofelijke schoonheid, waarbij de subtiel gekozen exterieurs worden afgewisseld met meeslepend acteerwerk, maar het is vooral de ingenieus geconstrueerde plot die de beelden, ontdaan van elk begripskader, als een emotionele afdruk van een onheilspellend drama op het netvlies achterlaat.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

La noche de los girasoles

acties