Stop-Loss (2008)

Matige veteranenfilm die niet veel nieuws biedt wat betreft de behandeling van de problemen van de terugkerende soldaat.
play

6,5 details

  • 112 Min
  • Drama
  • Oorlog
  • Verenigde Staten
112 Min Verenigde Staten

Sergeant. Brandon King vocht voor Amerika. Hij vocht voor vrijheid. Hij vocht voor zijn familie. Hij heeft alles gegeven en kwam thuis om verder te gaan met zijn leven. Maar ze willen meer. Ze willen hem terug.

Regie
Kimberly Peirce
Cast
Channing Tatum, Joseph Gordon-Levitt, Timothy Olyphant, Ciarán Hinds, Abbie Cornish, Ryan Phillippe, Mamie Gummer, Rob Brown, Linda Emond, Josef Sommer, Victor Rasuk, Alex Frost, Connett Brewer, Matthew Scott Wilcox, Terry Quay.
Budget
$ 25.000.000
Opbrengst
$ 11.207.130
Release
28.03.2008
Release DVD
25.11.2008

Filmtotaal Recensie

Regie: Kimbery Peirce | Cast: Ryan Philippe (Brandon King), Abbie Cornish (Michelle), Channing Tatum (Steve Shriver), Joseph Gordon-Levitt (Tommy Burgess) | Speelduur: 112 minuten | Jaar: 2008

Het stop-lossbeleid van het Amerikaanse leger houdt in dat soldaten die hun diensttijd hebben uitgediend, onvrijwillig toch in dienst blijven. Stop-loss is een film waarin sergeant Brandon King na een diensttour in Irak tegen zijn wil in wordt teruggestuurd naar het front. Maar eigenlijk is het vooral een film waarin regisseuse Kimberly Peirce het machismo van het Amerikaanse leger ontleedt. Daarbij wil ze ook nog eens én kritiek op het Amerikaanse beleid én lof op de soldatenmentaliteit geven, wat dan weer een vrij vlak, veilig resultaat oplevert.

In wezen verschillen de grote Amerikaanse films over de huidige oorlog in Irak en de gevolgen daarvan weinig van die over de oorlog in Vietnam uit de jaren zeventig en tachtig. Tenminste, in de beeldvorming over de soldaat als een eerbare man die gelooft dat hij zijn plicht voor zijn land doet, een hel meemaakt aan de andere kant van de wereld, gedesillusioneerd terugkeert en vervolgens genaaid wordt door de overheid die hem, zo denk hij inmiddels, onder valse voorwendselen dan wel op de verkeerde manier in de strijd heeft ingezet.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Stop-Loss

acties