The Bucket List (2007)

You only live once, so why not die with style?

Panoramabeelden en oudemannensentiment.
play

6,2 details

  • 97 Min
  • Avontuur
  • Komedie
  • Drama
  • Verenigde Staten
97 Min Verenigde Staten

Miljonair Edward Cole (Jack Nicholson) en arbeider Carter Chambers (Morgan Freeman) ontmoeten elkaar op een speciale kanker-afdeling in een ziekenhuis. Beide mannen zijn terminaal ziek en hebben niet lang meer te gaan. Toch hebben ze beide nog genoeg dingen die ze willen gaan doen. Op een dag besluit het oude tweetal om uit het ziekenhuis te ontsnappen om de lijstjes met dingen die ze ooit nog hadden willen doen te gaan uitvoeren.

Regie
Rob Reiner
Cast
Morgan Freeman, Jack Nicholson, Sean Hayes, Rob Morrow, Noel Gugliemi, Ian Anthony Dale, Rowena King, Beverly Todd, Alfonso Freeman, Destiny Brownridge, Brian Copeland, Verda Bridges, Jennifer Defrancisco, Angela Gardner, Annton Berry Jr..
Budget
$ 45.000.000
Opbrengst
$ 175.372.502
Release
24.12.2007

Filmtotaal Recensie

Regie: Rob Reiner | Cast: Jack Nicholson (Edward Cole), Morgan Freeman (Carter Chambers), Sean Hayes (Thomas), Rob Morrow (Dr. Hollins) | Speelduur: 97 minuten | Jaar: 2007

Twee compleet vreemden die niet meer dan een jaar te leven hebben, sluiten vriendschap in het ziekbed en maken samen een persoonlijke lijst van de dingen die ze nog willen doen voordat ze de pijp uit gaan. De succesvolle zakenman (Nicholson) neemt de afgepeigerde automonteur (Freeman) mee op een sightseeingtour en gaandeweg komen ze erachter dat het er niet op aan komt hoeveel afstand je aflegt op aarde, maar wie er op je wacht als je terugkomt.

Deze buddyfilm, waarvan het eerste gedeelte zich vooral in het ziekenhuis afspeelt, volgt de mannen als zij tevergeefs worden behandeld voor kanker. Dit proces zorgt voor een vrij statisch, ietwat ongemakkelijke kijkervaring met veel pratende hoofden en informatie over hun ziekte. Als het hoge woord over hun toestand eruit is, besluiten ze familie en vrienden achter zich te laten en al hun jongensdromen uit te laten komen.

videotrailers & clips

Laatste reacties

Tarkus

"...Mooie film met een topduo in de hoofdrollen. Een beetje een film die je met gemengde gevoelens acht......"

notReal

"...Voor deze film had ik nog niet van een Bucket List gehoord. Sindsdien is het een begrip geworden......."

Magalaan

"...Mooie film, erg goed gespeeld en raakt je. Misschien tegen het einde net iets te sentimenteel en ver......"