Nicole Kidman is als Margot monsterlijk en fascinerend.
play

5,7 details

  • 93 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Verenigde Staten
93 Min Verenigde Staten

Margot Zeller is een superintelligente schrijfster van korte verhalen met een tong als een scheermes die steeds chaos om zich heen schept. Ze besluit spontaan een reisje te maken naar de bruiloft van haar zusje Pauline , een vrije onconventionele geest van wie ze vervreemd is. Margot, met haar vroegrijpe zoon Claude op sleeptouw, arriveert als een wervelwind met orkaankracht. Vanaf het ogenblik dat ze Pauline’s verloofde, de werkloze artiest Malcolm , ontmoet, begint ze twijfel te zaaien over het huwelijk. Naarmate de trouwdag nadert volgt de ene complicatie na de andere: boze buren, een geliefde boom in de achtertuin en de huwelijksproblematiek van Margot zelf. De beide zusters staan aan de rand van de afgrond wanneer een onverwachte transformatie uiteindelijk laat zien dat ook al staat je familie op instorten... je toch troost kunt vinden bij je instortende familie.

Regie
Noah Baumbach
Cast
Nicole Kidman, Jack Black, Jennifer Jason Leigh, Ciarán Hinds, Susan Blackwell, Halley Feiffer, Flora Cross, Zane Pais, Sophie Nyweide, Michael Cullen, Justin Roth, Seth Barrish, Enid Graham, Matthew Arkin, Joanthan Scwartz.
Budget
$ 10.000.000
Release
31.08.2007

Filmtotaal Recensie

Regie: Noah Baumbach | Cast: Nicole Kidman (Margot), Jennifer Jason Leigh (Pauline), Jack Black (Malcolm), Zane Pais (Claude), Ciáran Hinds (Dick) | Speelduur: 93 minuten | Jaar: 2007

Sommige films moeten het hebben van hun plot. Andere van de sfeer. En weer andere van de grappen. Maar er zijn ook films die volledig steunen op één centraal personage, iemand die vrijwel constant op het scherm is en - hopelijk - onze aandacht de hele film weet vast te houden. Eerder dit jaar bracht There Will Be Blood ons zo’n personage, de onvergetelijke Daniel Plainview. En nu, in Margot at the Wedding, is er Margot, een ware force of nature, iemand die je niet graag in je leven zou hebben, maar van wie je niet kan wegkijken.

De bruiloft waar Margot (meesterlijk en zonder ijdelheid gespeeld door Nicole Kidman) samen met haar zoontje Claude naartoe gaat is die van haar zusje Pauline. Deze zal plaatsvinden in de tuin van Pauline, onder de boom waar met de buren veel ruzie over is. De verloofde is Malcolm, een werkloze ‘artiest’ die eindeloos in de weer is met brieven schrijven en een snorretje heeft laten groeien waarvan hij zelf zegt: “it’s meant to be funny”. Pauline en Margot hebben elkaar al een hele tijd niet gesproken - waarom wordt nooit echt duidelijk - en de hereniging gaat moeizaam. Ze doen allebei hun best, of eigenlijk doen ze allebei alsof ze hun best doen, maar Margot kan het toch niet laten om met gespeelde onwilligheid Pauline te vertellen dat Malcolm totaal onaantrekkelijk is.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

June

"...Bizarre film. De recensie geeft een erg goed beeld T+)..."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Margot at the Wedding

acties