Married Life (2007)

5,9 details

  • 90 Min
  • Misdaad
  • Drama
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
  • Canada
90 Min Verenigde Staten

Harry en de veel jongere Kay zijn stapelverliefd op elkaar. Harry wil zijn vrouw Pat verlaten maar krijgt het slechte nieuws niet over zijn lippen. Hij houdt nog te veel van haar om haar te zien lijden. Daarom besluit hij Pat te vermoorden. Terwijl Harry zijn bizarre plan uitwerkt, doet zijn beste vriend Richard er alles aan om de knappe Kay voor zich te winnen.

Regie
Ira Sachs
Cast
Pierce Brosnan, Rachel McAdams, Chris Cooper, Patricia Clarkson, David Wenham, Timothy Webber, Terence Kelly, Dolores Drake, David Richmond-Peck, Sheila Paterson, Annabel Kershaw, Erin Boyes, Rebecca Codling, Malcolm Boddington, Elijah St. Germain.
Budget
$ 12.000.000
Release
12.09.2007
Release DVD
17.03.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: Ira Sachs | Cast: Chris Cooper (Harry), Patricia Clarkson (Pat), Pierce Brosnan (Richard), Rachel McAdams (Kay) | Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2007

De Amerikaanse essayist H.L. Mencken (1880-1956) zei ooit: “Bachelors know more about women than married men. If they didn't, they'd be married too.” Harry, de hoofdpersoon van Married Life, snapt in ieder geval weinig van zijn vrouw Pat en van zijn maîtresse Kay. Zijn ongetrouwde vriend Richard, die ons het verhaal op droge toon vertelt, lijkt de dames iets beter te begrijpen. Maar of dat écht zo is, valt nog te bezien.

Harry is eigenlijk helemaal niet het type om vreemd te gaan. Als hij het Richard tijdens een lunch vertelt, kijkt deze dan ook verbaasd op. Het probleem, vertelt Harry, is dat zijn vrouw alleen maar seks wil. Vandaar dat hij de lieve, mooie en jonge Kay niet kon weerstaan: zij biedt hem de genegenheid die hij thuis niet vindt zonder zijn huwelijk op te geven. Want het jaar is dan ook 1949: de kapsels zijn ingewikkeld en niet te verstoren, tijdens de lunch worden martini’s gedronken, en een scheiding is het ergste wat een vrouw kan overkomen. En dat wil Harry zijn vrouw niet aandoen... en besluit daarom dat de enige humane optie is om haar dan maar te vermoorden.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Married Life

acties