Factory Girl

Factory Girl (2006)

When Andy met Edie, life imitated art.

Historisch getint drama rondom Edie Sedgwick als de tijdelijke muze van Andy Warhol.
play

5,4 details

  • 90 Min
  • Biografie
  • Drama
  • Verenigde Staten
90 Min Verenigde Staten

New York, 1965. Edie Sedgwick heeft alles wat ze maar wil: Ze is rijk, ambitieus en prachtig. Wanneer Edie echter kunstenaar Andy Warhol ontmoet in zijn befaamde club 'The Loft', verandert haar leven volledig. Vanaf dat moment is ze altijd aan zijn zijde en volgt hem in alles wat hij doet of van haar vraagt. Warhol beantwoordt haar liefde echter nauwelijks en drijft haar in de armen van de agressieve muzikant Danny Quinn.

Regie
George Hickenlooper
Cast
Mena Suvari, Edward Herrmann, Beth Grant, James Naughton, Illeana Douglas, Guy Pearce, Shawn Hatosy, Hayden Christensen, Don Novello, Jimmy Fallon, Tara Summers, Sienna Miller, Mary Elizabeth Winstead, Jack Huston, Armin Amiri.
Budget
$ 7.000.000
Release
29.12.2006
Release DVD
09.12.2008

Filmtotaal Recensie

Regie: George Hickenlooper | Cast: Sienna Miller (Edie Sedgwick), Guy Pearce (Andy Warhol), Hayden Christensen (Musician/Billy Quinn), Jimmy Fallon (Chuck Wein), Jack Huston (Gerard Malanga), e.a. | Speelduur: 87 minuten | Jaar: 2006

Tja, het is een mooi gedraaide film met overwegend goed acteerwerk en een veelheid aan stijlen en effecten die flink door elkaar zijn gehusseld. Van een grove zwart-witachtige korrel via gelige tinten en blurs naar de strakke kleuren van de moderniteit. De cinematografie is netjes en het verhaal over het leven van Edie Sedgwick als de tijdelijke lieveling van Andy Warhol lijkt ook nog op feiten te zijn gebaseerd. Maar wat moet je er nu verder van denken?

Om te beginnen is de opening van de film vrijwel letterlijk ‘geleend’ van Wim Wenders’ The Million Dollar Hotel: een in slowmotion rennend figuur met daar overheen een slome vertelstem, waarschijnlijk van de renner zelf, met trage en indringende muziek. Het is een shot dat overgaat in een lange flashback om tegen het einde van de film weer uit te komen bij datzelfde openingsshot. Op zich is hier niets mis mee, behalve dat na het zien van de film je niet meer aan de gedachte kunt ontsnappen dat het gebrek aan de originaliteit in deze openingssequentie voor de gehele film blijkt te gelden.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Factory Girl Nieuwsberichten