Caos calmo (2008)

6,5 details

  • 105 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Italië
  • Verenigd Koninkrijk
105 Min Italië

Pietro Paladini is een succesvolle directeur, gelukkig getrouwd en vader van een tienjarige dochter Claudia. Als zijn vrouw plotseling overlijdt, verandert zijn leven rigoureus. Wanneer hij zijn dochter naar school brengt, besluit hij spontaan op haar te wachten tot de lessen weer voorbij zijn. Hij zit in zijn auto, wandelt door het park en drinkt een kop koffie bij het café in de buurt. Dit doet hij iedere dag, wachtend op de pijn die komen zal. In zijn naaste omgeving lijkt niemand zijn kalmte te begrijpen. Ze beginnen hun eigen pijn en moeilijkheden aan hem te vertellen. Langzaam ziet Pietro de wereld met een nieuwe blik, maar het is de liefde voor zijn dochter waardoor hij uiteindelijk ook weer van het leven gaat houden.

Regie
Antonio Luigi Grimaldi
Cast
Alba Rohrwacher, Valeria Golino, Babak Karimi, Hippolyte Girardot, Kasia Smutniak, Alessandro Gassman, Nanni Moretti, Silvio Orlando, Roberto Nobile, Isabella Ferrari, Tatiana Lepore, Manuela Morabito, Blu Di Martino, Sara D'Amico, Beatrice Bruschi.
Release
01.02.2008
Release DVD
17.03.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: Antonio Grimaldi | Cast: Nanni Moretti (Pietro), Valeria Golino (Claudia), Alessandro Gassman (Carlo), Isabella Ferarri (Eleonora) | Speelduur: 110 minuten | Jaar: 2008

De succesvolle mediabobo Pietro Paladini kan de plotselinge dood van zijn vrouw niet verwerken. Hij blijft achter met zijn tienjarige dochter Claudia en het gapende gat van gemis. Caos Calmo, de titel zegt het al, is een stille observatie van het verwerkingsproces van Pietro. Hij besluit niet meer naar zijn werk te gaan en in plaats daarvan besteedt hij zijn dagen in het parkje voor de school van Claudia. De wereld gaat echter niet aan hem voorbij, langzaamaan hervindt hij zijn pad. De film is gebaseerd op de internationale bestseller van Sandro Veronesi. De aantrekkingskracht van ster Moretti en de in Italië verguisde seksscène zijn misleidend, want de film zelf is erg bescheiden van opzet.

Het grootste deel van de film speelt zich af in het park en hier ondergaat Pietro alle stappen van het verwerkingsproces. De camera is een verlengstuk van zijn ogen, wat bijdraagt aan het gevoel dat Pietro het leven weer ontdekt na lange tijd ergens anders te zijn geweest. Nu doet hij zijn zaken in de nabijgelegen bistro en komt de belangrijke klant (cameo van Roman Polanski!) naar hém toe. Op deze wijze kabbelt Caos Calmo grotendeels voort; een ambitieuze aanpak is bewust gemeden om de plot vorm te geven. Want waarom zou je kiezen voor vernieuwing als het verhaal er gewoonweg niet om vraagt?

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Caos calmo

acties