The Midnight Meat Train

The Midnight Meat Train (2008)

The most terrifying ride you'll ever take

Reviews (1)

notReal

Avatar

Een bloederige en spannende film, die echt gaaf is tot de belachelijke ontknoping.. Ik hou helemaal niet van horrorfilms en eigenlijk ook niet van die hele bloederige films -dus meestal sla ik deze films dan ook over- maar de spanning en originele moordpartijen en gezichtspunten (zoals bij het camerapunt vanuit een zojuist afgeslagen hoofd, of uitploppende ogen wanneer het hoofd wordt ingeslagen) bleven boeien.

Het lijkt er echter sterk op dat de bedenkers van het verhaal moeite hadden het veelbelovende concept (zie beschrijving van de film hierboven) tot een verhaaltechnisch goed eind te brengen. In mijn beleving hebben ze een tijd bij elkaar gezeten en allerlei einden bedacht en daarbij de slechtste uitgekozen. Of misschien heeft iemand anders de film halverwege opgepakt en afgemaakt.
Hoe dan ook, er zijn veel betere en originelere endings te verzinnen waarbij de suspense tot een climax komt dan de complete anticlimax in dit verhaal. Hier wordt het einde verklapt: Dat de moorden gepleegd moeten worden omdat het menselijk vlees nodig is voor monsterlijke wezens die onder de grond in de subway leven, is compleet onnodig en ongeloofwaardig. Dat bovendien onze held op het eind zelf aan het moorden slaat (vanwege een vampierachtige behoefteverandering) is nauwelijks meer verrassend. De laatste minuten van de film wordt 'de slasher' vanop de rug gezien en rarararaaa wie blijkt dat te zijn?? Juist.

Misschien heeft de schrijver de film van Quentin Tarantino From Dusk till Dawn -met zijn bizarre midtijdse ommekeer als voorbeeld willen nemen, maar dat is wat mij betreft helemaal mislukt.

Dus vanwege de camerastandpunten, de kleuren en het licht, en het mooi in beeld gebrachte, veelbelovende verhaal krijgt de film van mij een dikke 7,5. Maar vanwege het bizar slechte einde is het mij gemiddeld niet meer dan een 6- waard.

Mijn advies: als je ziet dat de film nog een kwartier/tien minuten duurt, stop dan met kijken en verzin zelf een einde..