Savage Grace (2007)

5,2 details

  • 97 Min
  • Drama
  • Spanje
  • Verenigde Staten
  • Frankrijk
97 Min Spanje

Barbara Daly trouwt boven haar stand met Brooks Baekeland. Ondanks Barbara’s schoonheid en charisma is het Brooks die domineert in het huwelijk: hij is erfgenaam van een enorm familiefortuin en van zeer goede komaf. De geboorte van hun enige kind Tony brengt het toch al wankele evenwicht in de relatie nog meer uit balans en in de ogen van Brooks is zijn onzekere zoon een mislukkeling. De drang van de hautaine Brooks om deel uit te maken van de jetset brengt het gezin overal ter wereld. Terwijl ze vertoeven in plaatsen als New York, Parijs, Londen en Mallorca groeit Tony steeds meer naar zijn eenzame moeder toe.

Regie
Tom Kalin
Cast
Julianne Moore, Eddie Redmayne, Hugh Dancy, Elena Anaya, Stephen Dillane, Anne Reid, Belén Rueda, Simón Andreu, Barney Clark, Unax Ugalde, Abel Folk, Peter Vives Newey, Jim Arnold, Mapi Galán, Brendan Price, Martin Huber, Lina Lambert, Xavier Capdet, Minnie Marx.
Budget
$ 4.600.000
Release
18.05.2007
Release DVD
03.02.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: Tom Kalin Cast: Julianne Moore (Barbara Baekeland), Eddie Redmayne (Anthony Baekeland), Stephen Dillane (Brooks Baekeland) | Speelduur: 97 minuten | Jaar: 2007

Julianne Moore heeft de rollen voor het uitzoeken in Hollywood. Op de één of andere manier komt ze altijd weer uit bij vrouwen die in de knoop zitten. Of dat nou is door de aantrekkingskracht van haar zwarte tuinman en een in de kast zittende echtgenoot in Far from Heaven, een zieke man en schuldgevoelens over een affaire in Magnolia of een affectieve kannibaal in Hannibal, de personages van Moore hebben het maar niet makkelijk. Savage Grace, gebaseerd op een waargebeurd verhaal, is geen uitzondering. Met Barbara Baekeland zet Moore weer een getroubleerde dame neer.

Brooks Baekeland (Stephen Dillane, The Hours), de rijke erfgenaam van het Bakeliet-emporium in de jaren 40, is niet gelukkig in zijn huwelijk. Zijn vrouw Barbara (Moore), een ex-filmster en decadente poseur doet niets liever dan zich begeven in hogere kringen, flanerend in mooie kledij en pronkend met haar man als het haar uitkomt. Waar ze echter het liefst mee pronkt is haar belangrijkste bezit, haar zoon Anthony (Barney Clark in het begin en later Eddie Redmayne, (Elizabeth: The Golden Age), een bleke, fragiele jongen die Barbara’s aandacht verslindt. Anthony, die vanaf het begin af aan al homoseksuele trekjes vertoont, wordt de spil van Barbara’s leven als Brooks het gezin verlaat, tezamen met Anthony’s vriendin. Zonder de vader in het gezin wordt de relatie tussen moeder en zoon steeds intiemer. De pogingen van Barbara om haar zoon te laten slagen in de wereld -en dat houdt ook in het afleren van zijn geaardheid- zijn verwerpelijk en soms tot aan het incestueuze toe. Steeds meer verdwijnt Barbara in haar oppervlakkigheid, wat haar labiele karakter versterkt. Ook beginnen Anthony’s schizofrene eigenschappen de kop op te steken, wat het verhaal een noodlottige wending geeft.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Tarkus

"...Waar gebeurd verhaal dat me echter maar zeer matig kon boeien. Ik vond de vertolkingen niet echt go......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Savage Grace

acties