Cordero de Dios

6,7 details

  • 90 Min
  • Drama
  • Argentinië
  • Frankrijk
90 Min Argentinië

Tijdens de economische crisis van 2002 in Argentinië, wordt de 77-jarige dierenarts Arturo ontvoerd. Dit dwingt zijn kleindochter, die sinds 1978 in ballingschap leeft, om terug te keren naar Buenos Aires en contact op te nemen met haar moeder Teresa, de dochter van Arturo. Deze woont in Frankrijk waar zij in 1978 gevlucht is na de dood van haar man. Deze gedwongen terugkeer naar Argentinië valt Teresa erg zwaar. Stukje bij beetje herhaalt de geschiedenis zich en worden huidige ontwikkelingen in een ander daglicht geplaatst.

Regie
Lucía Cedrón
Cast
Horacio Peña, María Izquierdo, Mercedes Morán, Juan Minujín, Leonora Balcarce, Jorge Marrale, Malena Solda, Ariana Morini, Ignacia Allamand, Ana Celentano.
Release
08.05.2008

Filmtotaal Recensie

Regie: Lucía Cedrón | Cast: Mercedes Moran (Teresa 2002), Leonora Balcarce (Guillermina), Malena Solda (Teresa 1978), Juan Minujín (Paco), Jorge Marrale (Arturo) | Speelduur: 91 minuten | Jaar: 2008

In 2002 is Guillermina een pittige Argentijnse jonge vrouw die op een morgen wakker wordt gebeld door de ontvoerders van haar opa die losgeld eisen in ruil voor zijn leven. Om het grote bedrag bij elkaar te krijgen vraagt ze om meer tijd en zoekt hulp van buitenaf. Haar afstandelijke moeder Teresa die met tegenzin uit Parijs afreist heeft het geld ook niet en weigert überhaupt het losgeld bij elkaar te sprokkelen om de man te bevrijden. Oogrollend en zuchtend stemt ze uiteindelijk toe om het huis dan toch maar te verkopen. Guillermina begrijpt de laconieke houding van haar moeder niet en zoekt naar de oorzaak hiervan.

In 1978 is Guillermina een klein meisje dat opgroeit in Buenos Aires tijdens het militaire bewind van Videla. Haar ouders zijn actief bij de ondergrondse oppositie en na de dood van haar vader vlucht haar moeder met Guillermina naar Parijs.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Cordero de Dios Nieuwsberichten