The Forbidden Kingdom (2008)

The path is unsafe. The place is unknown. The journey is unbelievable.

De eerste film ooit met zowel Jet Li als Jackie Chan levert niet het verwachte vuurwerk op.
play

6,1 details

  • 113 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Komedie
  • Fantasy
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
  • China
113 Min Verenigde Staten

Wanneer Jason in een klein winkeltje in Chinatown op zoek gaat naar illegale kung-fu DVD’s, doet hij een ongelofelijke ontdekking die hem terugvoert naar het oude China. Daar wacht hem een zware opdracht: hij moet de legendarische krijger The Monkey King bevrijden, die gevangen wordt gehouden door de meedogenloze Jade Warlord. Jason wordt tijdens zijn tocht vergezeld door de wijze kung-fu meester Lu Yan (Jackie Chan) en een groepje buitenbeentjes, waaronder Silent Monk (Jet Li). Alleen door de principes van kung-fu onder de knie te krijgen kan Jason hopen op succes en een manier vinden om thuis te komen.

Regie
Rob Minkoff
Cast
Jackie Chan, Jet Li, Michael Angarano, Bingbing Li, Yifei Liu, Thomas McDonell, Collin Chou, Morgan Benoit, Juana Collignon, Jack Posobiec, Shaohua Yang, Yu Yuan Zeng, Shen Shou He, Zhi Ma Gui, Bin Jiang.
Budget
$ 55.000.000
Opbrengst
$ 127.906.624
Release
18.04.2008
Release DVD
17.02.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: Rob Minkoff | Cast: Michael Angarano (Jason Tripitikas), Jet Li (Monkey King/monnik), Jackie Chan (Lu Yan), Yifei Liu (Golden Sparrow) e.a. | Speelduur: 113 minuten | Jaar: 2008

Begin jaren zeventig brak Bruce Lee door als internationale superster en zette de martial-artsfilm op de wereldkaart. Na zijn vroegtijdige dood in 1973 heeft Azië nooit meer zo’n grote filmster gehad. Mensen als Donnie Yen, Gordon Liu en Sonny Chiba zijn alleen bekend bij liefhebbers van het martial-artsgenre, terwijl bijvoorbeeld Takeshi Kitano, Gong Li of Tony Leung internationaal gezien weinig naam hebben buiten het filmhuiscircuit. Yun-Fat Chow heeft wel enige faam, maar die is niet te vergelijken met de vermaardheid van Jet Li en Jackie Chan, nationaal en internationaal absoluut dé twee grootheden van het martial-artsfilmgenre sinds het overlijden van Bruce Lee.

Dus als deze twee samen in één film spelen en vechten dan is dat bijzonder, voor de fans zelfs monumentaal. Het casten van dit duo schept daardoor enorme verwachtingen voor The Forbidden Kingdom. En die verwachtingen worden alleen maar hoger aangezien Woo-ping Yuen de actiechoreografie verzorgt nadat hij dat eerder voor Chan deed in o.a. Drunken Master, voor Li in o.a. de Once Upon A Time In China-films, en verder in films als The Matrix, Kill Bill, Crouching Tiger, Hidden Dragon en Iron Monkey. Zowel Yuen, Li als Chan moeten echter buigen voor een dom, westers script met een Amerikaanse tiener als hoofdpersoon, en voor een regisseur die niet weet hoe hij hun talenten het beste kan gebruiken.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

The Forbidden Kingdom Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Angelater

"...Er werd zoveel in deze film geknokt dat... dat het te veel was. En Li's enge plotselinge lach, nada......"

GREAT gevechtsfilm fan

"...Een prachtige film vindt ik jet li en jackie chan te samen in een film van vooraf klonk dat al heel......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Forbidden Kingdom

acties