Je bent vijf jaar en krijgt er opeens een zusje bij. Help!
play

6,0 details

  • 70 Min
  • Familiefilm
  • Nederland
70 Min Nederland

Morrison is een aandoenlijk jongetje van vijf jaar. Een heel gelukkig jongetje, totdat de nieuwe baby komt. Want dan is er geen plaats meer voor Morrison, dan moet hij naar zijn tante in het klooster. Morrison stelt alles in het werk om dat te voorkomen. Eerst loopt hij weg, maar als dat mislukt heeft hij een beter plan. Niet hij moet weg, de baby moet weg. En dat plan lukt. Alle grote mensen zijn in paniek.c

Alt titel
Morrison Gets a Baby Sister
Regie
Barbara Bredero
Cast
Barry Atsma, Bracha van Doesburgh, Kees Boot, Beppie Melissen, Raymonde de Kuyper, Jim van der Woude, Fred Goessens, Nettie Blanken, Nina Deuss, Stefan Stasse, Britt de Lange, Tobias Lamberts, Devinho Grooters, Esther Loggers, Milena Pothoven.
Release
23.04.2008

Filmtotaal Recensie

Regie: Barbara Bredero | Cast: Tobias Lamberts (Morrison), Bracha van Doesburgh (Nina Glas), Barry Atsma (Steven Glas), Nettie Blanken (Tante Zuster), Kees Boot (motoragent), e.a. | Speelduur: 75 minuten | Jaar: 2008

Een typisch Hollands jongetje in een typisch Hollands gezin krijgt een zusje en ziet zichzelf geconfronteerd met een probleem. Bang om als een lastige sta-in-de-weg weggestopt te worden bij een tante in een klooster, bedenkt hij wel héél originele oplossingen en roept hij de hulp in van een denkbeeldig alter-ego.

Zo nu en dan overkomt het een eerste kind bij een aanstaande gezinsuitbreiding: de angst om op de tweede plaats te belanden en de aandacht en vooral de liefde te moeten delen met de nieuwkomer. Veelal is dit terug te voeren op het gedrag van de ouders en zo ook in Morrison Krijgt Een Zusje. De kleine Morrison is vijf jaar en zeer geliefd door zijn ouders. Toch ziet hij in de aanloop naar de geboorte van zijn zusje zijn plek binnen het gezin in gevaar komen. En omdat alles vanuit zijn perspectief wordt bekeken doet het verhaal ons onontkoombaar geloven dat zijn ouders daar schuldig aan zijn.

videotrailers & clips