Tiramisu (2008)

6,0 details

  • 90 Min
  • Drama
  • Mystery
  • Romantiek
  • Nederland
  • Frankrijk
90 Min Nederland

Boekhouder Jacob heeft een nieuwe cliënt, de getalenteerde en flamboyante actrice Anne. Hij ontmoet haar voor het eerst op haar woonboot, de ochtend na de première van haar nieuwste toneelstuk. Al snel ontdekt hij dat Anne het niet zo nauw neemt met haar uitgaven en enorme schulden heeft, hij vreest zelfs dat ze haar boot misschien zal moeten verkopen. Anne is in blinde paniek, ze wil haar geliefde woonboot waar zo’n groot deel van haar leven zich heeft afgespeeld, absoluut niet kwijt. Gaandeweg raakt Jacob gefascineerd door Anne’s wereld; zo groots en meeslepend dat zijn eigen leven met zijn vrouw Marieke in Diemen erbij lijkt te verbleken. Ondertussen zint Anne op mogelijkheden om geld te verdienen om haar boot te behouden. Haar hoop is gevestigd op Jacob. En Jacob wil haar redden. De avond van de veiling organiseert Anne een, een afscheidsdiner voor al haar collega’s en vrienden op de boot.. Jacob wil verkondigen dat hij een oplossing heeft, maar komt maar niet aan het woord...

Regie
Paula van der Oest
Cast
Sylvia Hoeks, Rifka Lodeizen, Anneke Blok, Gijs Scholten van Aschat, Waldemar Torenstra, Matteo van der Grijn, Jacob Derwig, Olga Zuiderhoek, Ali Ben Horsting, Laura de Boer, Martijn Nieuwerf, Jara Lucieer, Bert Geurkink, Antje Boermans, Thomas Cammaert, Sijtze van der Meer, Ricardo Husson, Ria Marks, Cheryl Ashruf, Matijs Jansen, Manon Alving, Sophia de Hoog, Mareille Labohm.
Release
06.03.2008

Filmtotaal Recensie

Regie: Paula van der Oest | Cast: Anneke Blok (Anne), Jacob Derwig (Jacob), Gijs Scholten van Aschat (Lex), Rifka Lodeizen (Marieke) | Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2008

Soms is de titel van een film snel gevonden en volkomen logisch. Maar soms zijn er meerdere interpretaties mogelijk en zegt de gekozen titel veel over wat de film wil zijn. Deze film had bijvoorbeeld prima ‘de actrice en de accountant’ kunnen heten. Dat had meer informatie gegeven over de plot dan de huidige titel. Maar ‘Tiramisu’ geeft perfect weer wat voor een film dit is: een toetje, een lekker luchtig hapje met een vleugje alcohol en een scheutje koffie. Het voedt niet, maar het vult wel.

Anne (Anneke Blok) is een gevierd actrice die wat ouder begint te worden. Te oud wellicht om haar volgende stuk volledig naakt te spelen. Haar man heeft haar ingeruild voor een jonger model en ze leeft op bohémienachtige wijze op een woonboot met haar dochtertje en wie er verder maar langs wil komen. Jacob (Jacob Derwig) is haar nieuwe accountant, een saaie, burgerlijke jongen met bril die verbijsterd is over de achterstallige belasting en de bedragen die Anne uitgeeft aan schoenen en wijn.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Biff Tannen

"...Volgens mij komen Nederlandse films altijd redelijk snel op televisie, en zegt dat niks over de kwal......"

Bongwater

"...Even gespiekt op IMDb en de synopsis daar is een stuk duidelijker, maar verklapt al misschien te ve......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Tiramisu

acties