Blind Date (2007)

First date, second chance

Theo van Gogh: beter in het Amerikaans, of toch te Hollands voor vertaling?
play

5,3 details

  • 80 Min
  • Drama
  • Komedie
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
80 Min Verenigde Staten

Blind Date is het verhaal van twee ouders die praten, flirten, ruzieën en zo proberen in het reine te komen met het verlies van hun jonge dochter.Ze hebben een aantal 'Blind dates,' door contactadvertenties te plaatsen in de krant en doen alsof ze twee vreemden zijn die elkaar ontmoeten. Ze doen dit steeds opnieuw, telkens in een andere rol, in een wanhopige poging hun verdriet van een verloren kind te verzachten en hun hevig verstoorde relatie te verbeteren.

Regie
Stanley Tucci
Cast
Georgina Verbaan, Stanley Tucci, Thijs Römer, Patricia Clarkson, Sarah Hyland, Peer Mascini, Gerdy De Decker, Robin Holzauer, Robin Holzhauer.
Release
16.05.2007
Release DVD
31.03.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: Stanley Tucci | Cast: Stanley Tucci (Don), Patricia Clarkson (Janna), Thijs Römer (barman) | Speelduur: 80 minuten | Jaar: 2008

Als we in Nederland aan Theo van Gogh denken, zien we hem meestal als provocateur, als columnist, als een gelukkige roker. We vergeten soms dat hij ook gewoon een filmmaker was die gefascineerd was door de interactie tussen twee mensen. Drie van zijn films zijn uitgekozen door Amerikaanse filmmakers voor een remake: vorig jaar kwam Interview van Steve Buscemi uit, volgend jaar komt 1-900 (naar 06) en nu is er de remake van Blind Date, gemaakt door Stanley Tucci.

Het centrale koppel in Blind Date zien we in een aantal vignetten, die elke keer voorafgegaan worden door de advertentie die hun ontmoeting teweegbracht, en die ons een indruk geven van de rollen die beiden dit keer op zich zullen nemen. Een man die gedomineerd wil worden door een sterke vrouw, en man op zoek naar therapie, een vrouw die een danspartner zoekt... Elke keer weer doen ze alsof ze vreemden voor elkaar zijn, maar door terugkerende elementen beginnen we beetje bij beetje te begrijpen wie ze écht zijn en wat er tussen hen is misgegaan.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Blind Date

acties