Where in the World Is Osama Bin Laden?

5,7 details

  • 93 Min
  • Documentaire
  • Frankrijk
  • Verenigde Staten
93 Min Frankrijk

Morgan Spurlock zet zijn zinnen op de beruchte terroristenleider Bin Laden en vraagt zich af waarom hij nog steeds niet gevonden is, zodat hij berecht kan worden. Per kameel reist hij het Midden-Oosten af op zoek naar Bin Laden en zet zich in om de uitgeloofde premie van 25 miljoen dollar door de Amerikaanse overheid op te strijken.

Regie
Morgan Spurlock
Cast
Morgan Spurlock, Daryl Isaacs, Alexandra Jamieson.
Release
21.01.2008
Release NL
11.09.2008

Filmtotaal Recensie

Regie: Morgan Spurlock | Cast: Morgan Spurlock, Alexendra Jamieson | Speelduur: 93 minuten | Jaar: 2008

Van de maker van Super Size Me, een bijna vrolijke documentaire over de fastfoodindustrie en met name McDonald’s, komt nu Where in the World is Osama Bin Laden?. Morgan Spurlock gaat deze keer op zoek naar de waarheid achter een ander wereldwijd fenomeen: de superterrorist uit de titel. Gewapend met kameel en tolk struint hij diverse landen af waar wellicht informatie over OBL - zoals hij hem noemt - te vinden is. Spurlocks vragen en zijn humor brengen hem een heel eind.

Als Spurlock van zijn vrouw te horen krijgt dat hij binnenkort vader zal worden, besluit de documentairemaker dat de wereld waarin hij zijn kind gaat opvoeden een veilige moet zijn. Hij plant een reis over de hele wereld en doet landen aan als Israël, Jordanië en Marokko op zoek naar het gezicht van terrorisme: Osama Bin Laden. Terwijl hij hier en daar tips en hints krijgt over Bin Ladens vermoedelijke schuilplaats, voert Spurlock onderweg een hoop gesprekken met ‘gewone’ mensen. De reis brengt Spurlock en zijn crew uiteindelijk steeds dichter bij zijn doel: in landen als Pakistan, Afghanistan en Saoedi-Arabië wordt duidelijk dat de Taliban nog steeds aanhangers heeft.

alle artikelen (1)

Where in the World Is Osama Bin Laden? Nieuwsberichten