Deception

Deception (2008)

Langdradige film die niet interessant is.
play

5,0 details

  • 108 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Thriller
  • Verenigde Staten
108 Min Verenigde Staten

Jonathan Messer heeft geen leven. Hij heeft geen vriendin, geen familie en geen vriendenTotdat hij op een avond de jonge en charismatische advocaat Wyatt Bose ontmoet. Wyatt vindt het hoog tijd dat Jonathan wat meer geniet van het leven en introduceert hem in zijn wervelende bestaan. Tijdens een lunch neemt Jonathan per ongeluk Wyatt’s telefoon mee en als deze overgaat nodigt een verleidelijke vrouwenstem hem uit in haar hotelkamer. Voordat Jonathan zich realiseert wat er gebeurt belandt hij in een anoniem seksnetwerk. Bij een volgende afspraak ontmoet hij ‘S’ , een vrouw die hij al lang van een afstandje bewondert en waar hij - tegen de regels in - voor lijkt te vallen. Jonathan denkt dat hij het voor elkaar heeft, maar ontdekt dan dat de verwisseling van telefoons met Wyatt onderdeel was van een groter plan. Hoe meer Jonathan probeert te ontsnappen uit een web van chantage en intriges, des te meer raakt hij verstrikt in Wyatt’s dodelijke wereld.

Regie
Marcel Langenegger
Cast
Ewan McGregor, Michelle Williams, Stephanie Roth Haberle, Bruce Altman, Hugh Jackman, Karolina Muller, Andrew Ginsburg, Christine Kan, Dante Spinotti, Agnete Oernsholt, Melissa Rae Mahon, Rachel Montez Collins, Holly Cruikshank, Deborah Yates, Bill Camp.
Budget
$ 25.000.000
Opbrengst
$ 17.741.298
Release
25.04.2008
Release NL
11.09.2008
Release DVD
17.03.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: Marcel Langenegger | Cast: Ewan McGregor (Jonathan McQuarry), Hugh Jackman (Wyatt Bose), Michelle Williams (S) | Speelduur: 108 minuten | Jaar: 2008.

De titel van een film is één van de kritieke factoren waarmee een potentieel goede film alsnog de fout in kan gaan. Denk aan het net uitgekomen Bangkok Dangerous die bij veel Engelstaligen de flauwe associatie van Bang! Cock oproept en daarbij ook nog een werkwoord lijkt te missen (Bangkok is Dangerous?). Een ander voorbeeld is Lucky Number Slevin, geweldige film maar qua titel enorm afschrikwekkend; wat zegt het, waar gaat het over, is het wel leuk? De titel van de nieuwe thriller Deception (misleiding) geeft echter fantastisch aan wat de film in feite is.

De trailer van Deception schetst gouden bergen. De hoofdrollen zijn dan ook niet weggelegd voor de eerste de beste acteurs. Ewan McGregor kennen we onder andere als Obi-Wan Kenobi uit Star Wars en als de tot over zijn oren verliefde zingende dichter uit Moulin Rouge. Hugh Jackman is de man die met personages als Wolverine en Van Helsing een duistere indruk achterliet. Zo ook in Deception.

videotrailers & clips

alle artikelen (4)

Deception Nieuwsberichten