Baby Mama (2008)

Would you put your eggs...in this basket?

Babyoverkill verpakt in een flauwe komedie..
play

5,3 details

  • 99 Min
  • Komedie
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
99 Min Verenigde Staten

Kate (Tina Fey) is een succesvolle zakenvrouw met een druk leven. Als ze op zekere dag besluit dat het tijd is voor een kind, komt ze tot de ontdekking dat ze maar heel weinig kans heeft om zelf zwanger te worden. Ze gaat op zoek naar een draagmoeder en komt uit bij ene Angie (Amy Phoeler). Het blijkt echter nog niet zo eenvoudig om Angie voor te bereiden op haar moederschap.

Regie
Michael McCullers
Cast
Sigourney Weaver, Steve Martin, Greg Kinnear, Amy Poehler, Tina Fey, Will Forte, Dax Shepard, Denis O'Hare, Maura Tierney, Fred Armisen, James Rebhorn, Romany Malco, Holland Taylor, Stephen Mailer, Kevin Collins.
Budget
$ 30.000.000
Opbrengst
$ 63.833.449
Release
23.04.2008
Release DVD
17.03.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: Michael McCullers | Cast: Tina Fey (Kate Holbrook), Amy Poehler (Angie Ostrowiski), Steve Martin (Barry), Sigourney Weaver (Chaffee Bicknell), Greg Kinnear (Rob Ackerman) | Speelduur: 99 minuten | Jaar: 2008

Wat doe je als je op een dag je biologische klok oorverdovend hoort tikken en dolgraag een kind wil? Kate Holbrook, een succesvolle carrièrevrouw, besluit op latere leeftijd een kind te krijgen, maar mist twee elementen die niet geheel onmisbaar zijn: een geschikte kerel en - oh ja - een goed functionerende baarmoeder. Vooral dat laatste doet haar besluiten om Chaffee Bicknell in te schakelen., een exclusieve babymakelaar die Kate voor veel geld koppelt aan een vruchtbare, maar nogal asociale draagmoeder. Het lijkt voor Kate allemaal zo simpel. Ze plaatst een bestelling bij Chaffee, betaalt een ruim bedrag aan bezorgkosten en verwacht negen maanden later een gezonde levering. Haar plannen nemen in Baby Mama echter een andere wending als haar draagmoeder Angie noodgedwongen bij haar komt wonen en haar hele leven overhoop gooit.

De werkloze Angie is een frivool type dat van lanterfanten en manipulatie een vak heeft gemaakt. Ze is een complete tegenpool van de zakelijke en perfectionistische Kate. Het hokken leidt tot geestige situaties, waarin de twee dames voortdurend met elkaar in de clinch liggen. De slapstickachtige scènes zijn bijtijds grappig, maar pakken jammer genoeg niet altijd goed uit. De dubbelzinnigheid van de dialogen ligt er vrij dik bovenop en je merkt dat de makers teveel hun best hebben gedaan om een grappige film te maken. Hoofdrolspeelsters Amy Poehler en Tina Fey zijn twee komische zwaargewichten die vooral in Amerika bekend staan om hun werk in de sketches van Saturday Night Live. Hun gezamenlijke achtergrond is in Baby Mama dan ook duidelijk merkbaar. Ze hebben allebei gevoel voor timing en zijn goed op elkaar ingespeeld, maar komisch talent alleen is helaas onvoldoende om van Baby Mama meer te maken dan een flauwe komedie.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Baby Mama

acties