Eagle Eye (2008)

If you want to live you will obey

Vrij statige film.
play

5,7 details

  • 118 Min
  • Actie
  • Mystery
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Duitsland
118 Min Verenigde Staten

Wanneer Jerry Shaw en Rachel Holloman allebei een mysterieus telefoontje krijgen van een onbekende vrouw, komen ze door dit toeval met elkaar in aanraking. De vrouw bedreigt hen en hun familie met de dood en brengt Jerry en Rachel in verschillende levensgevaarlijke omstandigheden. Hierbij gebruikt ze de hedendaagse technologie om elke stap die ze doen te controleren. Uiteindelijk escaleert de situatie en worden deze twee gewone mensen de meest gezochte voortvluchtigen. In een race tegen de klok proberen ze er samen achter te komen wat er werkelijk gaande is en waarom hen dit overkomt.

Regie
D.J. Caruso
Cast
Shia LaBeouf, Anthony Mackie, Michelle Monaghan, Billy Bob Thornton, Rosario Dawson, William Sadler, Michael Chiklis, Ethan Embry, Bill Smitrovich, Cameron Boyce, Lynn Cohen, Deborah Strang, Charles Carroll, Anthony Azizi, Dariush Kashani.
Budget
$ 80.000.000
Opbrengst
$ 177.995.103
Release
25.09.2008
Release NL
09.10.2008
Release DVD
17.02.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: D.J. Caruso | Cast:Shia LeBeouf (Jerry Shaw), Michelle Monaghan (Rachel Holloman), Billy Bob Thornton (Agent Thomas Morgan), Rosario Dawson (Zoe Perez)| Speelduur:118 minuten | Jaar: 2008

“Het gebruik van technologie is niet meer weg te denken uit onze samenleving, maar wat nu als de rollen worden omgedraaid en wij worden gebruikt door onze technologie?” Zo luidt het ‘originele’ idee van Steven Spielberg, de bedenker van het achterliggende verhaal in Eagle Eye. Inderdaad, dit is oude koek en die is op een gegeven moment zelfs op. In deze film zal je waarschijnlijk een paar keer opzij kijken om te zien of jij de enige bent die de film onbedoeld steeds humoristischer vindt. Na een uur rechttoe rechtane actie wil je de verlossende ontknoping meemaken die al dat geren van de hoofdpersonen kan verantwoorden in plaats van een uitleg te horen die nog ongeloofwaardiger is dan de aanloop.

Disturbia wist naast voorstanders ook tegenstanders te maken door de sterke gelijkenis met het verhaal van Rear Window en dit resulteerde onlangs in een rechtszaak. Met Eagle Eye zet D.J. Caruso, die het acceptabele Taking Lives maakte, meerdere stappen terug richting middelmatigheid. Door de verwijzingen naar andere films is originaliteit bij Caruso wederom een aandachtspunt. Caruso vertelt dat naast Alfred Hitchcock ook Stanley Kubrick en Steven Spielberg (de executive producer bij deze film) evenzo sterke invloeden zijn. Als we het aanhalen van films in gedachte houden is de link naar North by Northwest even snel gelegd als weerlegd, want hoeveel films bestaan er wel niet met een onschuldige man op de vlucht voor de autoriteiten? Enemy of the State kan zich echter niet verstoppen en het aanwezige Kubrickelement zal niemand over het hoofd zien.

videotrailers & clips

alle artikelen (4)

Eagle Eye Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

11qqaazz

"...Ok....kan iemand me uitlegen waarom die rotcomputer, de hoofdpersoon zo veel risico laat lopen, als......"

GiLuX

"...Tjezus kreist... wat een plothole al direct aan het begin van de film.. kan iemand me uitleggen w......"

WD

"...[quote=::DFC::Nohands[NL]]Snelle film, goede thriller, beetje over the top en erg vergezocht, maar a......"

Eagle Eye

acties