Reviews (1)

Tarkus

Avatar

Heb me nu de film voor een habbekrats kunnen aanschaffen en opnieuw bekeken.
Aan mijn eerdere commentaar heb ik niet toe te voegen of te wijzigen, het is en blijft een steengoede film.

Commentaar 2009:
Deze film had ik al een tijdje zien staan en hij interesseerde me niet echt. Toch heb ik hem eens meegenomen van de bib, en ik moet toegeven, deze prent is me enorm goed bevallen, veel beter dan ik ooit had durven dromen.
Gebaseerd op ware gebeurtenissen, die ik toen ook niet echt heb gevolgd wegens geen interesse, en waarvoor ik me nu toch een beetje schaam.
Maar de film toont duidelijk de mening van de protestgroepen en ook die van het WTO, en deze laatste komt hier niet al te best uit de verf en zeer terecht ook.
Maar ook de locale politie in Seattle wordt hier terecht op de korrel genomen, het zijn zij wel die het geweld hebben uitgelokt en niet de protestanten.
De handelswijze van de politie doet denken aan wat de regering Bush later doet met (vermeende) terroristen, iedereen opsluiten het recht tot verdediging ontzeggen en ga zo maar door..
De grote namen die in deze prent meedoen, zijn stuk voor stuk zeer goed in hun rol, het is niet altijd evident voor grote sterren om rollen op zich te nemen die ingaan tegen de bewindslieden van hun stad of land. Eens te meer dat dit een interessante prent is.
Ik kan hem bijzonder aanbevelen, en heb spijt dat ik hem al niet eerder heb bekeken.