5,5 details

  • 97 Min
  • Drama
  • Frankrijk
  • Japan
97 Min Frankrijk

De hoofdpersonen van The Mourning Forest zijn beide door het verlies van een naaste getekend: de verwarde grijsaard Shigeki is weduwnaar en zijn jonge begeleidster Machiko verloor haar kind en is gescheiden. Tijdens een uitje stranden de twee met autopech in een sprookjesachtig, smaragdgroen bos. Twee dagen lang dolen ze door het bos, een tocht die voor hen beiden een rouwproces kan helpen afsluiten.

Alt titel
The Mourning Forest
Regie
Naomi Kawase
Cast
Machiko Ono, Makiko Watanabe, Yoichiro Saito, Kanako Masuda, Shigeki Uda.
Release
24.05.2007
Release DVD
02.06.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: Naomi Kawase | Cast: Machiko Ono (Machiko), Shigeki Uda (Shigeki), Kanako Masuda (Mako), Yoichiro Saito (Machiko's husband)| Speelduur:97 minuten | Jaar: 2007

Regisseuse Naomi Kawase bracht als kind veel tijd door in de vrije natuur en leerde van haar ouders respectvol met haar omgeving om te gaan. Deze twee elementen kunnen we terugzien in The Mourning Forest. Hierin ontmoeten jeugd en ouderdom elkaar in een gedeelde emotie en weten ze samen een afsluiting te vinden in het oudste wat de wereld hun te bieden heeft: de natuur.

Kawase gebruikt de natuur rond haar geboortedorp, het Zuid-Japanse dorpje Nara, als een klankbord voor de menselijke ziel en toont het aanwezige oerbos als een immense metafoor. De twee hoofdpersonen worden door een innerlijk verlangen gedreven naar de natuur en komen daar na jarenlang gemis van hun dierbaren tot rust.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Mogari no mori

acties