Max Payne (2008)

Verfilming van de gelijknamige game.
play

4,6 details

  • 99 Min
  • Actie
  • Misdaad
  • Drama
  • Thriller
  • Verenigde Staten
99 Min Verenigde Staten

De doorgewinterde politieagent Max Payne moet een serie gruwelijke moorden in New York zien op te lossen. Hij wordt daarbij geholpen door de beeldschone Mona Sax . Zij heeft een appeltje te schillen met de moordenaar van haar zus. Wat begint als een simpele moordzaak, verandert al snel in een nachtmerrie. Niet alleen de maffia, maar ook een meedogenloze bedrijf zitten achter het tweetal aan.

Regie
John Moore
Cast
Mark Wahlberg, Mila Kunis, Olga Kurylenko, Chris O'Donnell, Beau Bridges, Ludacris, Donal Logue, Amaury Nolasco, Kate Burton, Rothaford Gray, Andrew Friedman, Jamie Hector, Joel Gordon, Nelly Furtado, Marianthi Evans.
Budget
$ 35.000.000
Opbrengst
$ 85.416.905
Release
16.10.2008
Release DVD
24.02.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: John Moore | Cast: Mark Wahlberg (Max Payne), Mila Kunis (Mona Sax), Beau Bridges (BB Hensley) | Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2008.

”It’s not minimum pain. It’s not medium pain. It’ s Max Payne.” Voor een actieheld met emotionele schade die zich door niets of niemand laat tegenhouden, heeft Max Payne absoluut de meest begerenswaardige en toepasselijke naam ooit. Zeven jaar geleden bracht het Finse productiebedrijf Remedy de gelijknamige game uit met als bedrijfsfilosofie diehardactie en plezier in het spelen. De film is geregisseerd door John Moore, bekend van Behind Enemy Lines en Flight of the Phoenix. Met zeer mooie graphics heeft hij op succesvolle wijze de doelstelling van de gamemakers lineair doorgetrokken naar de film: diehardactie en plezier in het kijken naar het visuele spektakel.

Tien minuten voordat hij ze kan redden, worden de vrouw en het zoontje van coldcasedetective Max Payne vermoord door junks. Via via komt hij in contact met de Russische Natasha die in stukken wordt gereten nadat ze zijn flat verlaat. Zijn ex-collega en voormalige vriend Alex Balder vindt Paynes ID op de plaats delict en neemt Payne tegen zichzelf in bescherming. Balder ontdekt een connectie tussen de moord op Natasha en die op Paynes gezin: tatoeages van engelenvleugels. Voordat ze elkaar echter kunnen treffen, wordt Balder vermoord. De verdenking valt op Payne. Met zijn reputatie aan flarden heeft hij weinig meer te verliezen en bindt hij met hulp van Natasha’s zus en huurmoordenaar Mona de strijd aan tegen de moordenaars. Let the game begin!

videotrailers & clips

alle artikelen (13)

Max Payne Nieuwsberichten

Laatste reacties

B@chelor

"...Gemiste kans. Ik hoopte dat ie wel mee zou vallen; dus niet. De rol van Ludacris vond ik dramatisch,......"

patrob

"...[quote=::DFC::Nohands[NL]]Dit is gewoon een verschrikkelijk b film, te triest voor woorden, de actie......"

::DFC::Nohands[NL]

"...Dit is gewoon een verschrikkelijk b film, te triest voor woorden, de actie en verhaal is gewoon slec......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Max Payne

acties