La piscine (1969)

The first one out is in...the last one out is dead!

Als ‘art-thriller’ nogal doorsnee, maar het karakterspel blijft oneindig intrigerend met übersterren als Alain Delon en Romy Schneider.
play

7,0 details

  • 120 Min
  • Misdaad
  • Drama
  • Romantiek
  • Italië
  • Frankrijk
120 Min Italië

De geliefden Jean-Paul (Delon) en Marianne (Schneider) brengen hun vakantie door in een villa aan de Route de la Plage uitkijkend over de middellandse zee in La Douce France. Op een dag krijgen ze, op uitnodiging van Marianne, bezoek van Harry en zijn bloedmooie 18-jarige dochter Penelope.

Alt titel
The Swimming Pool
Regie
Jacques Deray
Cast
Romy Schneider, Alain Delon, Paul Crauchet, Jane Birkin, Maddly Bamy, Maurice Ronet, Thierry Chabert, Suzie Jaspard, Stéphanie Fugain, Steve Eckhardt, Steve Eckardt, Ruth Price.
Release
15.01.1969
Release NL
25.06.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: Jacques Deray | Cast:) Alain Delon (Jean-Paul), Romy Schneider (Marianne), Maurice Ronet (Harry), Jane Birkin (Penelope) | Speelduur: 120 minuten | Jaar: 1969

Voorafgaand aan het Alain Delon-retrospectief dat gepland staat voor juli en augustus, brengt het Filmmuseum te Amsterdam de erotische thriller La Piscine opnieuw in roulatie. De film uit 1969 zal te zien zijn in Amsterdam, Den Haag en Nijmegen. Jean-Paul en zijn vrouw Marianne zijn beiden (te) mooi, (te) rijk en (te) verveeld. Ze slijten hun vakantie in een luxe buitenvilla aan de Franse Rivièra. Wanneer oude vriend Harry en zijn vroegrijpe dochter Penelope komen logeren, maken lust en frustratie zich langzaam meester van de vakantiegangers.

De film heeft op de keper beschouwd weinig om het lijf: een beetje staren, hier en daar wat gepraat en ten slotte nog wat uiterst routineuze thrillerelementen. La Piscine had zo een Antonioni-film kunnen zijn, er gebeurt ogenschijnlijk niets in dit broeierige, zonovergoten paradijs. Het navelstaren houdt aan tot het uurpunt en daarna wordt de film een stuk grimmiger. Maar niet per se spannender.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

La piscine

acties