Flower in the Pocket

6,3 details

  • 97 Min
  • Komedie
  • Maleisië
97 Min Maleisië

Twee jongens groeien op zonder moeder. Hun vader is een workaholic, die zich compleet afsluit voor de buitenwereld. De jongens vinden wat genegenheid door een jong hondje te adopteren. Als het beestje te lastig is en weggebracht wordt, zijn de jongens hier kapot van.

Regie
Liew Seng Tat
Cast
Amira Nasuha, Inom Yon, Zi Jiang Wong, Ming Wei Lim, James Lee, Mislina Mustapha, Azman Hassan, Wen Xin Yong, Kah Loong Lo, Zhang Phang Chong, Venus Chong, Tuck Cheong Wong, Farah Abdul Rani, Kiew Suet Kim, Andre Au.
Release
05.10.2007

Filmtotaal Recensie

Regie: Liew Seng Tat Land: Maleisië

Met een beschouwende blik staren twee Maleisische koeriers naar de benen van een etalagepop. Talloze expressieloze dames staren de mannen aan in een rommelige opslagruimte, maar dat weerhoudt ze er niet van de proporties van de poppen te bespreken Flower in the Pocket geeft antwoord op prangende vragen over de anatomie van de plastic vrouw en dat voelt erg vreemd – maar is het niet. De prachtige film gaat over twee broertjes die het verlies van hun moeder moeten zien te verwerken zonder de aanwezigheid van hun vader, een van de koeriers. Ze zwerven wat rond door de steegjes en parkjes van de stad, thuiskomen doen ze alleen om te slapen. De anonimiteit van de megastad Kuala Lumpur lijkt de jongetjes ook vergeten te zijn, wat de film een wat vervreemdend karakter meegeeft.

Deze parel van de Maleisische new wave cinema registreert met lome beelden het leven van verwaarloosde kinderen, en doet dit op volwassen wijze. Zelfs voor de afwezige vader is er begrip: dat hij zo bezig is met de etalagepoppen wordt schrijnender naarmate duidelijk wordt hoe erg hij zijn eigen vrouw mist. Ondanks een veel te lange speeltijd en de soms wat loze observaties, heeft Flower in the Pocket alles in zich een festivalfavoriet te worden: ontroerende jongetjes, prachtige shots, een aandoenlijk hondje.. en natuurlijk die etalagepoppen.

videotrailers & clips