Blindness (2008)

Lust is blind.

Een aangename kijkervaring is het niet.
play

5,5 details

  • 120 Min
  • Drama
  • Mystery
  • Romantiek
  • Thriller
  • Canada
  • Brazilië
  • Japan
120 Min Canada

Blindness is een indringende en confronterende film over onze meest primitieve driften versus menselijke waardigheid. Als een complete stad door plotselinge blindheid wordt getroffen, is het aan de vrouw die als enige kan blijven zien om haar blinde man en een aantal van zijn lotgenoten door de primitieve resten van de beschaving naar een veilige haven te loodsen.

Regie
Fernando Meirelles
Cast
Julianne Moore, Mark Ruffalo, Danny Glover, Gael García Bernal, Alice Braga, Joe Pingue, Maury Chaykin, Don McKellar, Yusuke Iseya, Susan Coyne, Yoshino Kimura, Fabiana Guglielmetti, Jason Bermingham, Mitchell Nye, Eduardo Semerjian.
Budget
$ 25.000.000
Release
12.09.2008
Release NL
20.11.2008
Release DVD
17.03.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: Fernando Meirelles | Cast: Julianne Moore (vrouw van oogarts), Mark Ruffalo (oogarts), Alice Braga (vrouw met zonnebril), Yusuke Iseya (eerste blinde man), Yoshino Kimura (vrouw van eerste blinde man) | Speelduur: 120 minuten | Jaar: 2008

De roman De Stad der Blinden van Portugese Nobelprijswinnaar José Saramago wordt in handen van regisseur Fernando Meirelles een schouwspel van menselijke degradatie en vernedering. In de film zien we burgers die één voor één besmet raken met een virus dat een white-out (in plaats van een black-out) tot gevolg heeft en de mensen blind en volledig hulpeloos achterlaat. Om een epidemie te voorkomen besluit de regering de geïnfecteerden onder quarantaine te plaatsen in een bewaakt ziekenhuis waar ze aan hun lot worden overgelaten.

Het personage van Julianne Moore krijgt een hoop te verduren in deze grimmige omgeving. Zij speelt de vrouw van de oogarts die net als al zijn patiënten besmet is geraakt door het virus. Als enige in de steeds groter wordende groep heeft ze haar zicht behouden en voelt ze zich hierdoor geroepen de anderen te helpen. Naarmate de dagen verstrijken komt ze onder grote druk te staan en kan ze zich op niemand beroepen die niet afhankelijk is van haar. Meirelles laat vervolgens zien hoe de steeds hechter wordende groep tot democratische besluiten komt. Na een tijdje ontstaat er zowaar een structuur in de dagelijkse activiteiten die voornamelijk bestaan uit het verzorgen van de basisbehoeften.

videotrailers & clips

alle artikelen (4)

Blindness Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

11qqaazz

"...Aardige film die te lijden heeft onder een aantal flinke gebreken...."

X-s3ss!v3

"...Geef normaal niet zoveel om dit soort films. Maar na hem gezien te hebben bleek ie toch wel goed te......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Blindness

acties