Body of Lies

Body of Lies (2008)

Trust no one.

Middelmatige spionagethriller die niet beklijft.
play

6,4 details

  • 128 Min
  • Actie
  • Drama
  • Thriller
  • Romantiek
  • Oorlog
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
128 Min Verenigde Staten

Roger Ferris, de beste agent binnen de Amerikaanse inlichtingendienst, vertrouwt zijn leven toe aan CIA-veteraan Ed Hoffman. Een opkomende terroristenleider heeft bomaanslagen over de hele wereld gepland en Ferris moet infiltreren in de wereld van illegale financiering en wanhopige martelaars. Hij sluit een instabiel verbond met het hoofd van de Jordaanse geheime dienst. Zijn missie voert hem langs Irak, Jordanië, Washington en Dubai. Hoe dichter Ferris bij zijn doel komt, hoe meer hij in een doolhof terecht komt. Bondgenoten blijven bondgenoten totdat ze elkaars vertrouwen beschamen en vertrouwen de meest gevaarlijke tactiek wordt.

Regie
Ridley Scott
Cast
Russell Crowe, Michael Gaston, Leonardo DiCaprio, Alon Abutbul, Mark Strong, Lubna Azabal, Simon McBurney, Vince Colosimo, Kais Nashif, Ali Suliman, Golshifteh Farahani, Oscar Isaac, Mehdi Nebbou, Jamil Khoury, Ghali Benlafkih.
Budget
$ 70.000.000
Opbrengst
$ 113.280.098
Release
10.10.2008
Release NL
20.11.2008
Release DVD
07.04.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: Ridley Scott | Cast: Leonardo DiCaprio (Roger Ferris), Russell Crowe (Ed Hoffman), Mark Strong (Hani), Golshifteh Farahani (Aisha) e.a. | Speelduur: 128 minuten | Jaar: 2008

Body Of Lies glijdt voorbij als een glibberige aal op ijs. Ridley Scott serveert een netjes volgens recept gemaakte spionagethriller die redelijk stijlvol en aardig spannend is maar nooit meer dan degelijk entertainment wordt. Ondanks hun pretenties zeggen de makers weinig wezenlijks of interessants over internationale spionage en de Amerikaanse ‘war on terror’. Zolang de film duurt weet hij enigszins te vermaken, beklijven doet hij echter nooit. Alleen de steracteurs houden de aandacht écht vast. Dat is niet genoeg om te voorkomen dat Body Of Lies snel in de vergetelheid zal raken.

Memorabel valt de film niet te noemen. Het verhaal over een Amerikaanse geheim agent die denkt in een voetenbad te staan terwijl het water hem in werkelijkheid tot de nek staat, is al eerder beter uitgewerkt. Leonardo DiCaprio doet in deze hoofdrol zijn stinkende best en is een en al intensiteit zoals wel vaker de laatste jaren. Daar is niets mis mee, maar het is ook niet echt verrassend of fascinerend te noemen. Het zijplot met zijn vrouw, gespeeld door Carice van Houten, is terecht uit de film geknipt, wat de liefhebbers en nationalisten onder ons daar ook van mogen vinden. Die laatste groep zal misschien ook gepikeerd zijn door de bomaanslag op de Nieuwmarkt in Amsterdam die duidelijk niet in ons kikkerlandje is gefilmd.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

Body of Lies Nieuwsberichten