Dunya & Desie

Dunya & Desie (2008)

6,5 details

  • 98 Min
  • Drama
  • Komedie
  • Nederland
  • België
98 Min Nederland

Twee tienervriendinnen uit Amsterdam-Noord kampen allebei met hun eigen problemen. Desie is zwanger van haar rij-instructeur en Dunya is uitgehuwelijkt aan haar Marokkaanse neef.

Regie
Dana Nechushtan
Cast
Nezha Karim, Micha Hulshof, Tygo Gernandt, Theo Maassen, Rachida Iaallala, Iliass Ojja, Maryam Hassouni, Eva van de Wijdeven, Christine van Stralen, Marcel Musters, Alix Adams, Matthijs van de Sande Bakhuyzen, Ilias Addab, Mahjoub Benmoussa, Philipp Keese, Abdullah Ahmed Saleh, Habiba Tribou, Ahmed Salah, Saskia Rinsma, Ferdi Stofmeel, Ingrid Weisgerber, Rhimo Aguidi, Mohemed Salwan.
Release
17.04.2008
Release NL
17.04.2008

Filmtotaal Recensie

Regie: Dana Nechushtan | Cast: Maryam Hassouni (Dunya), Eva van de Wijdeven (Desie), Tygo Gernandt (Pim), Theo Maassen (Jeff), Christine van Stralen (Monique, moeder Desie), Rachida Iaallala (Kenza, moeder Dunya) | Speelduur: 98 minuten | Jaar: 2008

Altijd moeilijk, van een tv-serie een film maken. Vaak valt het resultaat ontzettend tegen (Charlie’s Angels), blijkt er te lang te zijn gewacht om het nog ergens op te laten slaan (Dukes of Hazzard) of was de tv-serie gewoon voorzien van een beter script (Bewitched). Maar gelukkig gaat het ook wel eens goed. De sleutel? Een goede regisseur en cast, liefst dezelfde als van de serie, en een daadwerkelijk fílmscript, niet simpelweg enkele episodes van de serie achter elkaar geplakt. Dunya & Desie, de film, lijkt daar prima aan te voldoen.

We zien de twee meiden weer terug net na hun eindexamen. Desie heeft een baantje bij een kapsalon en een vriendje dat tevens haar rij-instructeur is, Dunya wil gaan studeren maar moet eerst nog met haar familie op vakantie naar Marokko. Allemaal geen enorm probleem zou je zeggen, maar dan blijkt Desie zwanger en het tripje naar Marokko bedoeld om Dunya uit te huwelijken aan een verre neef. De meiden zitten dus diep in de shit. Of ze haar baby nou houdt of niet, bij Desie roept het gebeuren een soort van heimwee op naar haar vader die ze nooit gekend heeft. De laatst bekende woonplaats van hem was in, jawel, Marokko. Nadat Dunya zich illegaal heeft los gewurmd van haar bemoeizuchtige familie gaan ze met z’n tweetjes op pad, op zoek naar Desies vader maar, uiteraard, ook naar ‘zichzelf’.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Dunya & Desie Nieuwsberichten