Easy Virtue (2008)

Let's Misbehave!

In deze prettig lichtvoetige tragikomedie blijkt Jessica Biel over een behoorlijk talent te beschikken.
play

6,0 details

  • 97 Min
  • Komedie
  • Romantiek
  • Verenigd Koninkrijk
97 Min Verenigd Koninkrijk

John Whittaker (Ben Barnes), een jonge Engelsman, valt voor de Amerikaanse Larita (Jessica Biel) en besluit met haar te trouwen. Maar wanneer hij haar meeneemt naar zijn ouderlijk huis om zijn ouders te ontmoeten, treffen ze daar geen warme ontvangst aan. In plaats daarvan blijkt zijn moeder (Kristin Scott Thomas) zelfs een hekel aan zijn vrouw te hebben.

Regie
Stephan Elliott
Cast
Colin Firth, Kristin Scott Thomas, Jessica Biel, Ben Barnes, Charlotte Riley, Kris Marshall, Pip Torrens, Georgie Glen, Jim McManus, Katherine Parkinson, Kimberley Nixon, Christian Brassington, Laurence Richardson.
Release
01.01.2008
Release NL
04.06.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: Stephan Elliott | Cast: Jessica Biel (Larita Whittaker), Kristin Scott Thomas (Mrs. Whittaker), Colin Firth (Mr. Whittaker), Ben Barnes (John Whittaker) e.a. | Speelduur: 93 minuten | Jaar: 2008

Gebaseerd op een toneelstuk van Noel Coward uit 1924 dat vier jaar later voor het eerst verfilmd werd door Alfred Hitchcock, heeft deze nieuwe filmversie van Easy Virtue een toepasselijke naam. Vooral het eerste woord geeft perfect de kijkervaring weer. Deze lichtvoetige tragikomedie glijdt op een zeer prettige manier voorbij als zachte boter in een scheef gehouden koekenpan. Toch zit er onder het gladde oppervlak een serieuze ondertoon, die steeds meer naar boven komt. De prima cast springt goed met beide dimensies om, waarbij vooral Jessica Biel in positieve zin opvalt.

Voorheen werd zij als actrice niet enorm serieus genomen, hoewel ze in sommige films al wel liet zien dat ze iets meer was dan alleen een mooi gezichtje. Volgens sommigen was ze goed in het veteranendrama Home of the Brave, maar die film haalde onze bioscopen niet (De Amerikaanse overigens ook niet). In Easy Virtue speelt zij Larita Whittaker, een Amerikaanse autocoureur die in 1928 net getrouwd is met de Britse rijkeluiszoon John en nu zijn familie voor het eerst ontmoet. Deze familie bestaat uit de ontzettend Britse, hooghartige moeder die niets moet hebben van de intelligente, onafhankelijke en vrije Larita. Johns twee zussen worden gaandeweg ook steeds vijandelijker jegens de Amerikaanse, terwijl vader Whittaker, een cynische veteraan van de Eerste Wereldoorlog, de enige is die haar aanwezigheid wel kan waarderen.

alle artikelen (1)

Easy Virtue Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Tarkus

"...Redelijk goede film met een prima cast. Vooral de vertolking van Jessica Biel sprak me wel aan, nu......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Easy Virtue

acties