Appaloosa (2008)

Feelings get you killed.

Een prettige, haast ouderwetse western die het niet van actie maar van ijzersterke personages en acteerwerk van met name Ed Harris en Viggo Mortensen moet hebben.
play

6,6 details

  • 114 Min
  • Misdaad
  • Drama
  • Western
  • Verenigde Staten
114 Min Verenigde Staten

De meedogenloze en machtige rancher Randall Bragg heeft er in toegestemd, dat zijn bende outlaws flink huishouden in het mijnwerkersstadje Appaloosa. Wanneer daarbij ook nog marshal Jack Bell in koelen bloede wordt vermoord, huren de stadsbewoners Virgil Cole and Everett Hitch in om hen tegen Bragg en zijn bende outlaws te beschermen. Complex wordt het voor Cole en Hitch, wanneer de weduwe Allison French in Appaloosa arriveert.

Regie
Ed Harris
Cast
Jeremy Irons, Viggo Mortensen, Ed Harris, Timothy Spall, Tom Bower, Luce Rains, James Gammon, Timothy V. Murphy, Boyd Kestner, Robert Jauregui, James Tarwater, Benjamin Rosenshein, Cerris Morgan-Moyer, Erik J. Bockemeier, Gabriel Marantz.
Budget
$ 20.000.000
Opbrengst
$ 20.211.394
Release
26.09.2008
Release NL
07.05.2009
Release DVD
21.07.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: Ed Harris | Cast: Ed Harris (Virgil Cole), Viggo Mortensen (Everett Hitch), Jeremy Irons (Randall Bragg), Renée Zellweger (Allison French) e.a. | Speelduur: 114 minuten | Jaar: 2008

Men zegt al jaren dat de western dood is, maar telkens weer steekt het genre de kop op. Twee jaar terug werden we getrakteerd op het exquise The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford, vorig najaar nog op de uitstekende remake van 3:10 to Yuma. Nu volgt Appaloosa, een western die tegelijk traditioneel en modern is. Geen actiethriller zoals 3:10 To Yuma, maar een rustigere film die meer over vriendschap en karakter gaat. Een western in hart en nieren, die zonder al te veel consequenties en met een beetje humor heerlijk voorbijglijdt.

In 2005 begon Ed Harris aan een familietrip te paard en nam Robert B. Parkers Appaloosa met zich mee om te lezen. Het verhaal trok hem zo aan dat hij besloot het boek te verfilmen. Harris schreef samen met Robert Knott een script, produceerde met Knott, en nam zelf de regie en de hoofdrol voor zijn rekening. Hij is Virgil Cole, een rechtschapen wetsdienaar die reist naar stadjes om daar de vrede te bewaren met zijn pistool. Hij wordt daarin al jaren bijgestaan door trouwe vriend Everett Hitch. Ze kennen elkaar zo goed dat als Cole niet uit zijn woorden komt, Hitch meteen weet wat hij wil gaan zeggen.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Appaloosa Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

WD

"...Gave film, goeie cast en knap acteerwerk, wat wil je nog meer..? Nee, ik vindt dit persoonlijk gewo......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Appaloosa

acties