Traitor (2008)

The truth is complicated.

Een spanningsloze undercoverthriller waarin een voormalig Special Operation officer zich aansluit bij een moslimextremistische groepering.
play

6,5 details

  • 114 Min
  • Drama
  • Thriller
  • Verenigde Staten
114 Min Verenigde Staten

Wanneer de recht naar het doel werkende FBI-agent Roy Clayton de leiding neemt in een onderzoek naar internationale samenzweringen, lijken alle sporen naar de voormalige U.S. Special Operations-officier Samir Horn te leiden. Het 'inter-agency task force' kijkt in deze zaak uit naar een ontmoeting met Carter, een veteraan van de CIA die blijkbaar zijn eigen agenda heeft en naar Max Archer, een bevriende FBI-agent. De 'task force' linkt Horn met een gevangenisontsnapping in Jemen, een bomaanslag in Nice en een overval in Londen. Geobsedeerd door het vinden van de waarheid, zoekt Clayton Horn over de hele wereld en dit terwijl de illustere en onvatbare ex-CIAer zich dieper en dieper ingraaft in een wereld van schaduwen en intriges.

Regie
Jeffrey Nachmanoff
Cast
Mozhan Marnò, Don Cheadle, Guy Pearce, Jeff Daniels, Neal McDonough, Saïd Taghmaoui, Adeel Akhtar, Archie Panjabi, Raad Rawi, Lorena Gale, Scali Delpeyrat, Hassam Ghancy, Alyy Khan, Aizoun Abdelkader, Mehdi Ortelsberg.
Budget
$ 22.000.000
Opbrengst
$ 23.530.831
Release
23.08.2008
Release NL
26.02.2009
Release DVD
21.07.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: Jeffrey Nachmanoff | Cast: Don Cheadle (Samir Horn), Guy Pearce (Roy Clayton), Saïd Taghmaoui (Omar), Neal McDonough (Max Archer), Alyy Khan (Fareed Mansour) | Speelduur: 114 minuten | Jaar: 2009

Inmiddels kijken we niet meer op of om als er een film wordt gemaakt over criminele activiteiten van moslimextremisten in Amerika of andere westerse landen. Dat was een aantal jaren geleden toch anders. De eerste films die 11 september als uitgangspunt namen, benadrukten vooral de impact van de aanslagen en zorgden voor soms erg realistisch gereconstrueerd drama. Traitor, dat een minder angstaanjagend niveau bereikt dan andere post-9/11-thrillers, probeert in plaats daarvan de voorbereidingen en de rekrutering van de belagers te laten zien, zij het op een laag pitje.

Wanneer voormalig Special Operation officer Samir Horn, een Amerikaan van Soedanese afkomst, aansluiting zoekt bij jihadstrijders, is het de vraag aan welke kant hij nou werkelijk staat. Zijn duidelijke affectie voor en beoefening van het islamitische geloof maken de onderonsjes met een hoge FBI- functionaris des te verdachter. De onwetendheid over Samirs trouw weet ons te intrigeren en maakt de film het volgen waard. Een man die gelooft in het vrije woord, maar door zijn liefde voor Allah toch het tegenovergestelde bewerkstelligt, is een interessant gegeven.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Traitor Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Glennekeeeee

"...Matige thriller die spijtig genoeg zwemt in de clichés. de performance van Don Cheadle is nog de moe......"

Tidus

"...Kijkt opzich goed weg, maar hij is wel erg voorspelbaar. Geen topper, maar ook niet slecht. De film......"

Rex

"...Vorige week in de handen gehad met de Free Record Shop, maar niet genomen omdat mijn vriendin graag......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Traitor

acties