Righteous Kill (2008)

Watch your back.

Rechercheurs Turk en Rooster nemen in deze matige politiethriller het recht in eigen hand aangezien het rechtsysteem hen te krom is.
play

5,5 details

  • 101 Min
  • Misdaad
  • Drama
  • Mystery
  • Actie
  • Thriller
  • Verenigde Staten
101 Min Verenigde Staten

Twee ervaren New Yorkse rechercheurs (Al Pacino en Robert De Niro) proberen de link te leggen tussen een recent gepleegde moord en een zaak die ze jaren geleden hebben opgelost. Betekent dit dat er een seriemoordenaar vrij rond loopt? En hebben ze destijds de verkeerde man achter de tralies gezet?

Regie
Jon Avnet
Cast
Robert De Niro, Al Pacino, 50 Cent, Brian Dennehy, Carla Gugino, John Leguizamo, Melissa Leo, Sterling K. Brown, Donnie Wahlberg, Oleg Taktarov, Barry Primus, Alan Blumenfeld, Saidah Arrika Ekulona, Alan Rosenberg, Trilby Glover.
Budget
$ 60.000.000
Opbrengst
$ 73.174.566
Release
12.09.2008
Release NL
08.01.2009
Release DVD
21.04.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: Jon Avnet | Cast: Robert de Niro (Turk), Al Pacino (Rooster), Donnie Wahlberg (Ted Riley), John Leguizamo (Simon Perez), 50 Cent (Spider) | Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2009.

Films waarin ordehandhavers onrechtmatig handelen om het onrecht te bestrijden en dit als gerechtvaardigde motivatie aanvoeren, zijn in de filmgeschiedenis al veelvuldig uit de kast getrokken. Denk aan oude films als Dirty Harry (1972), The Star Chamber (1983) en Unlawful Entry (1992) of het recentere Gone Baby Gone (2008). Het oog-om-oog-tand-om-tand-principe is en blijft een geliefd thema. Righteous Kill had met de premisse - een seriemoordenaar die het gemunt heeft op onbestrafte misdadigers die door de mazen van de wet zijn geglipt - in potentie goud in handen. Inderdaad, in potentie. De daadwerkelijke uitvoering mist cruciale elementen en blijkt een slap voortkabbelend geheel.

Robert De Niro en Al Pacino lijken voor regisseur Jon Avnet dé troef die van Righteous Kill een succes moet maken. Ze spelen de verlopen rechercheurs Turk en Rooster die na jaren trouwe dienst gehard, maar vooral verbitterd zijn. Turk ‘beheerst’ zijn woede door met zijn seksueel onverzadigbare lijkschouwer Carla Gugino het bed te delen. Rooster schrijft voornamelijk van zich af. Wanneer er moorden worden gepleegd op vrijgesproken misdadigers, worden ze bij de zaak betrokken. Omdat Turk en Rooster de voorvallen geenszins betreuren en zo overduidelijk hun mening over het gespuis uiten, valt de verdenking van hun collega-rechercheurs al snel op hen. Wat volgt is een langzame afwikkeling richting de onthulling van de ware moordenaar. Het is echter maar de vraag of iemand zich daar voor interesseert, want de voortkabbelende dialogen en clichématige personages staan elke vorm van diepgang in de weg. Zelfs acteurs van het kaliber De Niro en Pacino kunnen daar geen verandering in brengen.

videotrailers & clips

alle artikelen (4)

Righteous Kill Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

filmexpert62

"...Alleen al door 50 cent 2 sterren minder. Vergelijkbaar als een duet tussen Luciano Pavarotti met Va......"

MovieMazzter

"...Tegenvallende film. Met deze 2 acteurs verwacht je veel meer maar ronduit slecht verhaal. 5/10..."

marcu5

"...Tegenvaller. Zeer matige acteerprestaties van De Niro en Pacino (en Dennehy). Matig verhaal dat eige......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Righteous Kill

acties