Hamlet 2 (2008)

One high school drama teacher is about to make a huge number 2

De slechtste toneeldocent ter wereld... denkt dat een sequel op Hamlet een goed idee is.
play

5,8 details

  • 92 Min
  • Komedie
  • Verenigde Staten
92 Min Verenigde Staten

Dana Marschz is een mislukte acteur. Hij bereikte het hoogtepunt van zijn acteer carrière met een reclame voor een herpes medicijn. Zijn volgende carrière stap als leraar lijkt ook geen succes. Zijn vrouw haat hem, zijn studenten maken hem belachelijk en een 13 jarige schoolkrant verslaggever boort elke toneelvoorstelling die hij maakt de grond in. Dana laat zich echter niet ontmoedigen. Als de subsidiekraan voor drama wordt dichtgedraaid, realiseert hij zich dat hij maar één kans heeft om zijn studenten te inspireren, zijn carrière te redden, zijn liefdesleven nieuw leven in te blazen, de grondwet veilig te stellen en wellicht de wereld definitief te veranderen. Hij begint aan een nieuw avontuur met het schrijven van een nieuw en origineel verhaal voor een controversiële musical: een hedendaags vervolg op Hamlet, dat zo verschrikkelijk is dat het wel eens zou kunnen werken...

Regie
Andrew Fleming
Cast
Elisabeth Shue, Catherine Keener, Steve Coogan, Amy Poehler, David Arquette, Skylar Astin, Marshall Bell, Melonie Diaz, Marco Rodríguez, Joseph Julian Soria, Michael Esparza, Arnie Pantoja, Phoebe Strole, Shea Pepe, Natalie Amenula.
Release
21.01.2008
Release NL
08.01.2009
Release DVD
14.07.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: Andrew Fleming | Cast: Steve Coogan (Dana Marschz), Catherine Keener (Brie Marschz), Melonie Diaz (Ivonne) | Speelduur: 92 minuten | Jaar: 2008

Een mislukte acteur is al een pathetisch, lachwekkend figuur, maar zo sneu als Dana Marschz zijn er niet veel. Niet alleen kan hij totaal niet acteren, maar hij is ook in zijn back-upcarrière als toneeldocent op een middelbare school in Arizona volledig mislukt: zijn toneelstukken, toneelversies van grote Hollywoodhits, worden standaard gekraakt in het schoolkrantje en hij heeft elk jaar weer welgeteld twee leerlingen. Alsof dat nog niet erg genoeg is heeft hij door voormalig alcoholisme zijn rijbewijs verloren, waardoor hij per rollerskate naar school struikelt. En niemand weet zijn naam correct uit te spreken.

Zo sneu is Dana dat het haast niet meer grappig is - toch onhandig in een komedie. In de eerste helft weet de film duidelijk niet echt de balans te vinden tussen het voortdurend afkraken en vernederen van de hoofdpersoon en toch een beetje begrip en empathie voor hem te kweken. Hamlet 2 is namelijk - net als het op de hak genomen Dead Poet’s Society, Mr. Holland’s Opus en Dangerous Minds - een film over een inspirerende leraar die een tegenstribbelende klas iets belangrijks leert over het leven. Dana krijgt namelijk opeens een klas vol latino’s en samen maken ze een echt stuk: een sequel op Hamlet.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Hamlet 2 Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

11qqaazz

"...Stukken minder slecht dan Orgasmo......"

Hamlet 2

acties