6,8 details

  • 95 Min
  • Drama
  • Frankrijk
95 Min Frankrijk

Wanneer zij haar zoontje Thomas zoekt op een verjaardagsfeestje, merkt Elsa opeens een klein 6-jarig meisje op. Elsa weet het opeens zeker: deze Lola is haar eigen dochtertje. Geobsedeerd door dit onverklaarbare gevoel probeert ze het kind te volgen en meer te weten te komen. Ze ontmoet haar moeder, Claire Vigneaux, die zich nogal bezorgd maakt om de hevige interesse van Elsa voor haar dochtertje. Is zij soms gek? Gevaarlijk? Maar wat is er zes jaar geleden precies gebeurd?

Regie
Safy Nebbou
Cast
Catherine Frot, Sophie Quinton, Sandrine Bonnaire, Pascal Elso, Michel Aumont, Zacharie Chasseriaud, Wladimir Yordanoff, Michèle Moretti, Antoine Chappey, Safy Nebbou, Marie-Julie Baup, Geneviève Rey-Penchenat, Isabelle Siou, Héloïse Cunin, Arthur Vaughan-Whitehead, Jérémie Nebbou.
Release
13.06.2008
Release NL
18.12.2008

Filmtotaal Recensie

Regie: Safy Nebbou | Cast: Catherine Frot (Elsa Valentin), Sandrine Bonnaire (Claire Vigneaux), Héloïse Cunin (Lola) | Speelduur: 95 minuten | Jaar: 2008

L’Empreinte de l’Ange is het type Franse film dat weinig cinematografische poespas nodig heeft om grootse dramatiek te visualiseren. In een plot waarin twee moeders strijden om dezelfde dochter wordt je door de subtiliteit van het spel, de sterke montage en de indringende muziek voortdurend op het puntje van je stoel gehouden. We maken in het begin kennis met Elsa Valentin, een alleenstaande moeder die wat labiel oogt. Als ze op een dag haar zoontje van een verjaardagfeestje ophaalt, raakt ze in de ban van de zesjarige Lola. Ze raakt ervan overtuigd dat het kleine meisje haar dochtertje is en begint zich vanaf dat moment obsessief te gedragen. Met allerlei leugens en listen probeert ze in de buurt van het meisje te komen. Dit leidt tot grote argwaan bij Lola’s moeder Claire Vigneaux, die het maar niks vindt dat Elsa zo om haar dochtertje heen sluipt.

Er vormt zich tussen beide vrouwen een moederlijke strijd die tot uiting komt in een paar meeslepende scènes, waarvan de scène waarin kleine Lola een balletopvoering heeft, de grootste indruk achterlaat. Haar moeder Claire zit tijdens de opvoering tussen het publiek en ziet Elsa plotseling achter de coulissen staan. Vanaf dat moment ontstaat een zenuwslopend duel tussen hun kruisende blikken met Lola als inzet en op de achtergrond de zware klassieke klanken van de balletvoorstelling die steeds heviger klinken. Een andere indrukwekkende scène is die waarin Elsa ‘s nachts bij het zwembad van het gezin staat te gluren. Als Lola in het zwembad valt en dreigt te verdrinken, is Elsa de enige getuige. Moet ze het kleine meisje uit het water redden en riskeren dat ze betrapt wordt? Of gaat ze weg en laat ze haar verdrinken? De spanning stijgt tot een onverwachte climax en maakt de tragiek van haar situatie erg invoelbaar.

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Empreinte de l'ange, L'

acties