Pride and Glory (2008)

The last thing you want to uncover...is the truth.

Politiethriller wordt overeind gehouden door prima acteerwerk van sterrencast.
play

5,9 details

  • 130 Min
  • Misdaad
  • Drama
  • Verenigde Staten
  • Duitsland
130 Min Verenigde Staten

Indringende politiesaga over een familie waarvan veel mannen het politiekorps van New York dienen. Alleen over de wijze waarop dat moet gebeuren wordt heel verschillend gedacht door de agenten.

Regie
Gavin O'Connor
Cast
Colin Farrell, Edward Norton, Frank Grillo, Jon Voight, Jennifer Ehle, Lake Bell, Shea Whigham, Carmen Ejogo, John Ortiz, Noah Emmerich, Ramon Rodriguez, Maximiliano Hernández, Wayne Duvall, Rick Gonzalez, Manny Perez.
Budget
$ 30.000.000
Opbrengst
$ 31.148.328
Release
09.09.2008
Release NL
04.12.2008
Release DVD
28.04.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: Gavin O’Connor | Cast: Edward Norton (Ray Tierney), Colin Farrell (Jimmy Egan), Jon Voight (Francis Tierney Sr.), Noah Emmerich (Francis Tierney Jr.) | Speelduur: 130 minuten | Jaar: 2008

Pride and Glory is een aardige misdaadthriller waarin het draait om familie-eer en corruptie binnen het politiekorps van New York. Origineel is het niet. Echt spannend ook niet. Toch is de film onderhoudend genoeg dankzij de prestaties van met name Edward Norton en Jon Voight.

Als tijdens een - schijnbare - routineklus vier politieagenten om het leven komen, wordt de zoon van korpschef Francis Tierney Sr. gevraagd om de zaak uit te zoeken. Ray Tierney worstelt op dat moment nog met een oude zaak en met zijn relatie en heeft er eigenlijk niet zo’n trek in. Omdat hij echter behoorlijk close was met een aantal van de omgekomen agenten en ze lid waren van het team van zijn zwager Jimmy en zijn broer Francis, besluit hij met de nodige tegenzin de zaak toch op zich te nemen. Het blijkt al snel dat er een luchtje aan zit en dat er mogelijk agenten bij betrokken zijn. Het wordt natuurlijk pas echt lastig als de sporen in de richting van zijn familie wijzen.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Pride and Glory Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Oboema

"...[quote=DFCNohandsNL]Leuk voor op DVD.[/quote] Misschien, alleen als je em in de kortingbak bij de kr......"

::DFC::Nohands[NL]

"...Pride and Glory is een aardige misdaadthriller waarin het draait om familie-eer en corruptie binnen......"

Pride and Glory

acties