Twilight (2008)

When you can live forever what do you live for?

Vegavampiers en tienerfantasieën.
play

5,8 details

  • 122 Min
  • Drama
  • Fantasy
  • Romantiek
  • Thriller
  • Verenigde Staten
122 Min Verenigde Staten

Bella Swan is altijd al een buitenbeentje geweest en doet alles op haar eigen manier. Wanneer ze verhuist naar het regenachtige Forks, verwacht ze geen veranderingen. Totdat ze de mysterieuze en knappe Edward Cullen ontmoet, een jongen die op dezelfde school zit als zij. Bella is meteen verliefd op Edward en het duurt niet lang voordat zij een passievolle relatie krijgen. Maar Edward is niet zoals de andere jongens. Hij kan ontzettend hard rennen, stopt rijdende auto’s met zijn blote vuisten, en is sinds 1918 geen dag ouder geworden. Edward is een onsterfelijke vampier, maar niet zoals de andere vampiers: hij drinkt geen bloed.

Regie
Catherine Hardwicke
Cast
Robert Pattinson, Kristen Stewart, Anna Kendrick, Taylor Lautner, Kellan Lutz, Cam Gigandet, Ashley Greene, Peter Facinelli, Billy Burke, Gil Birmingham, Nikki Reed, Justin Chon, Jackson Rathbone, Elizabeth Reaser, Matt Bushell, Michael Welch, Sarah Clarke, Christian Serratos, Gregory Tyree Boyce.
Budget
$ 37.000.000
Opbrengst
$ 392.616.625
Release
20.11.2008
Release NL
04.12.2008
Release DVD
07.07.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: Catherine Hardwicke | Cast: Robert Pattinson (Edward Cullen), Kristen Stewart (Bella Swan), Billy Burke (Sheriff Swan) | Speelduur: 122 minuten | Jaar: 2008

Ik heb nooit veel begrepen van de passies van tienermeisjes, zelfs niet toen ik zelf nog een tienermeisje was. Oké, ik ben toen ik dertien was nog een blauwe maandag op Leonardo DiCaprio verliefd geweest, maar ik heb de fascinatie met en voorliefde voor de Backstreet Boys, Orlando Bloom en breezers (om maar een paar voorbeelden te noemen) nooit goed gesnapt. Over de Twilight-boeken ben ik ook niet laaiend enthousiast, maar ik snap de aantrekkingskracht wel - al zal de gillende hysterie van meisjes die hoofdrolspeler Robert Pattinson ontmoeten altijd een mysterie blijven.

Welk meisje zou zich tenslotte niet kunnen identificeren met Bella, de redelijk non-descripte (maar natuurlijk wel mooie) hoofdpersoon, over wie we weinig meer leren dan dat ze onhandig is? Wie zou er niet willen dat de ongelofelijk mooie, bleke jongen op school juist haar speciaal vindt, zo aantrekkelijk dat hij zichzelf ervan moet weerhouden haar niet te bespringen? Welke verveelde tiener hoopt er niet op een beetje spanning - met natuurlijk een gegarandeerde redding door een dappere vampier?

videotrailers & clips

alle artikelen (24)

Twilight Nieuwsberichten

Laatste reacties

CASINO

"...[quote=twilightlover13]ik snap niet waarom iedereen het niet zo goed vindt? het is een fantastische......"

twilightlover13

"...Ik snap niet waarom iedereen het niet zo goed vindt? het is een fantastische film dat laat zien dat......"

MrM

"...Vind het een goede film leuke en vermakelijk, binnenkort maar de rest van de serie zien. Stomme......"

Twilight

acties