Somers Town

Somers Town (2008)

7,1 details

  • 75 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Verenigd Koninkrijk
75 Min Verenigd Koninkrijk

Twee tieners zijn beide nieuwkomers in London: Tomo is gevlucht uit Nottingham en Marek is een Poolse immigrant die bij zijn vader woont. Ze wonen in de wijk Somers Town nabij King's Cross. De jongens vallen beide op hetzelfde meisje en besteden hun dag vooral aan de vraag wie van hen het beste vriendje voor haar zal zijn. Nadat Tomo geen plek meer om te wonen heeft besluiten ze dat hij in Mareks slaapkamer komt te wonen, maar diens vader mag dat niet weten.

Regie
Shane Meadows
Cast
Huggy Leaver, Perry Benson, Kate Dickie, Levi Hayes, Thomas Turgoose, Piotr Jagiello, Ireneusz Czop, Wojciech Olczak, Wojtek Macierznski, Ben Porter, Jamie Belman, Steve Hillman, Mark Monero, Ryan Ford, Risade Campbell.
Release
22.08.2008
Release NL
15.10.2009
Release DVD
02.03.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Shane Meadows | Cast: Thomas Turgoose (Tom), Piotr Jagiello (Marek) Elisa Lasowski (Maria), Kate Dickie (Jane) e.a. | Speelduur: 72 minuten | Jaar: 2008

Het opmerkelijkste aan de nieuwe film van regisseur Shane Meadows, die zich de laatste jaren met films als Dead Man’s Shoes en This Is England als nieuwste chroniqueur van het Britse sociaal-realisme aandiende, is dat de financiering voor een groot deel afkomstig is van Eurostar, de treindienst die Londen sinds 1994 met Brussel en Parijs verbindt. De reden hiervoor blijft echter onduidelijk, want naast een obligaat tripje naar Parijs aan het eind van de film is Somers Town niets meer dan een portret van de Britse onderklasse, zoals er al zo veel zijn.

De film draait om twee jongens die naar Londen komen in de hoop op een beter leven. Tom is net zestien geworden en verlaat zijn geboorteplaats Nottingham om zijn geluk te beproeven in de grote stad. Al snel wordt hij echter beroofd van zijn (weinige) bezittingen en in elkaar geslagen door een groep hangjongeren. Bij toeval loopt hij dan de Poolse Marek, die met zijn vader naar Londen is gekomen, tegen het lijf. De twee vormen een onwaarschijnlijk koppel, maar groeien gaandeweg steeds meer naar elkaar toe. Beiden hebben niet veel te doen en slijten hun dagen met het fantaseren over hun droommeisje Maria, serveerster in een lokaal restaurant en, volgens de jongens, het mooiste meisje ter wereld.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Somers Town Nieuwsberichten