Eden Lake (2008)

IJzingwekkende en bloederige horrorfilm met een intelligente onderlaag, waarin kinderen op volwassen stedelingen jagen.
play

6,8 details

  • 91 Min
  • Horror
  • Thriller
  • Verenigd Koninkrijk
91 Min Verenigd Koninkrijk

Lerares Jenny en haar vriend Steve gaan er een weekendje tussenuit naar het idyllische Eden Lake. Hun rust wordt echter al snel verstoord door een groepje vervelende tieners. Kleine pesterijtjes monden al gauw uit in levensgevaarlijke situaties voor het stel.

Regie
James Watkins
Cast
Michael Fassbender, Kelly Reilly, Jack O'Connell, Bronson Webb, Shaun Dooley, Thomas Turgoose, Lorraine Stanley, Tara Ellis, Jumayn Hunter, Finn Atkins, James Gandhi, James Burrows, Lorraine Bruce, Rachel Gleeves, Thomas Gill.
Release
12.09.2008
Release NL
14.05.2009
Release DVD
18.08.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: James Watkins | Cast: Kelly Reilly (Jenny), Michael Fassbender (Steve) e.a. | Speelduur: 91 minuten | Jaar: 2008

Eden Lake is een nare horrorfilm die de kijker zeer effectief de stuipen op het lijf jaagt met een serie escalerende gebeurtenissen in een bos. Schrijver-regisseur James Watkins levert met deze ijzingwekkende horror sociaal commentaar op de klassenstrijd in Groot-Brittannië en doet dat op een slimme manier die de spanningsopbouw niet in de weg staat. Dit maakte de film tot een van de hoogtepunten van het afgelopen IMAGINE: 25th Amsterdam Fantastic Film Festival (waarvan hier onze verslaggeving is te vinden) en een van de betere horrorfilms die dit jaar in de Nederlandse bioscopen verschijnt.

Lerares Jenny en haar vriend Steve, een koppel dat aan hun auto te zien symbool staat voor de Britse middenklasse, brengen een vakantieweekend door in een idyllisch meer- en bosgebied dat binnen niet al te lange tijd plaats zal moeten maken voor een stel villa’s voor de hogere klasse. Het dichtstbijzijnde dorpje wordt bewoond door mensen uit de Britse onderklasse, die niet zo happig zijn op de komst van al die rijkere stadslui.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Eden Lake Nieuwsberichten

Laatste reacties

kevinvdk

"...Heb ik op blu ray en da vind ik echt een goeie realistische horror film 9/10..."

benjamin

"...Eindelijk nog eens een horror waar een mens bang van wordt...."

Breug

"...[quote=Mark]Na The Descent is dit de beste Brit-Horror die ik in tijden gezien heb. Die gasten zijn......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Eden Lake

acties