He's Just Not That Into You

He's Just Not That Into You (2009)

Are you the exception...or the rule?

Ensemblecast in zeer matige romcom.
play

5,6 details

  • 129 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
  • Duitsland
  • Nederland
129 Min Verenigde Staten

De film volgt een groep vrouwen die een relatie met hun man als perfect beschouwen. Ondertussen komen de vrouwen langzaam tot elkaar en komen ze erachter dat hun mannen misschien toch niet zoveel van ze houden als ze dachten.

Regie
Ken Kwapis
Cast
Carmen Perez, Eve Curtis, Morgan Lily, Traycee King, Trenton Rogers, Alia Rhiana Eckerman, Kristen Faye Hunter, Claudia DiMartino, Sabrina Revelle, Sachiko Ishida, Michelle Carmichael, Zoe Jarman, Julia Pennington, Renee Scott, Chihiro Fujii.
Budget
$ 40.000.000
Opbrengst
$ 177.259.441
Release
06.02.2009
Release NL
16.04.2009
Release DVD
18.08.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: Ken Kwapis | Cast: Ginnifer Goodwin (Gigi Haim), Jennifer Aniston (Beth Bartlett), Ben Affleck (Neil Jones), Scarlett Johansson (Anna Taylor), Bradley Cooper (Ben Gunders), Jennifer Connelly (Janine Gunders ) | Speelduur: 130 minuten | Jaar: 2009

Ook He’s Just Not That Into You bewijst maar weer eens dat een grote hoeveelheid sterren niet betekent dat de film ook groots zal zijn. Gebaseerd op het gelijknamige boek van Liz Tuccillo en Greg Behrendt – die beiden als tekstschrijver betrokken waren bij Sex and the City – is He’s Just flauw, clichématig en seksistisch. Dat klinkt heel dramatisch, maar het valt nog enigszins mee. De film kent een aantal aardige momenten en tal van aardige personages. Een mustsee is het echter niet geworden.

De film opent met een klein meisje dat gepest wordt door een leeftijdsgenootje van het andere geslacht. Haar moeder maakt haar wijs dat hij dat enkel en alleen doet omdat hij haar leuk vindt. En dat is verwarrend. Zo’n twintig jaar later is haar relatie met de andere sekse er niet veel begrijpelijker op geworden. Nog steeds worstelt ze met de zogenaamde ‘codes’ van het uitgaan en het daten. Gigi, zoals we haar leren kennen, is ook wel een heel naïef meisje. En aandoenlijk. Regelmatig vraagt ze raad bij een van haar vriendinnen. Die weten het echter ook niet altijd. Vaak geven ze raad aan de hand van verhalen die hen ter ore zijn gekomen. De belangrijkste vraag die daarbij boven komt drijven is: “Are you the exception or the rule?”. En op dat gegeven borduurt de film 130 minuten verder.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

He's Just Not That Into You Nieuwsberichten