Doubt (2008)

Vermeend misbruik op een katholieke school. En dat in Amerika! Doubt brengt een even bekend als beladen onderwerp.
play

7,1 details

  • 104 Min
  • Drama
  • Mystery
  • Verenigde Staten
104 Min Verenigde Staten

1964, een rooms-katholieke school in de Bronx. Zuster Aloysius (Meryl Streep) komt voor een moeilijke keuze te staan. Er komt bewijs aan het licht tegen haar collega priester Flynn (Philip Seymour Hoffman), die ervan verdacht wordt een leerling misbruikt te hebben. Moet zij als directrice haar vermoedens uitspreken en daarmee Flynn ten gronde richten of is het beter om te zwijgen?

Regie
John Patrick Shanley
Cast
Meryl Streep, Philip Seymour Hoffman, Amy Adams, Viola Davis, Carrie Preston, Susan Blommaert, Alice Drummond, John Costelloe, Audrie J. Neenan, Joseph Foster, Robert Ridgell, Michael Roukis, Lloyd Clay Brown, Frank Shanley, Haklar Dezso.
Budget
$ 20.000.000
Opbrengst
$ 50.907.234
Release
12.12.2008
Release NL
05.02.2009
Release DVD
02.06.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: John Patrick Shanley | Cast:) Meryl Streep (Aloysius Beauvier), Philip Seymour Hoffman (Brendan Flynn), Amy Adams (Zuster James) | Speelduur: 104 minuten | Jaar: 2008

Zonder twijfel is er geen geloof. De historische setting van Doubt onderstreept die tegeltjeswijsheid: grote sociale veranderingen zijn op til in de vroege jaren zestig van Amerika, maar in de film gaat het om een fundamentelere onzekerheid: vasthouden aan je geloof of afdwalen in de zonde om een groter doel te heiligen?

Een katholieke basisschool in de Bronx, afgesloten van de actualiteit, verwelkomt de nieuwe priester Brendan Flynn die met een charismatische preek zinspeelt op grote veranderingen binnen de kerkelijke gemeenschap. Haaks op zijn emancipatoire gedachtegoed staat schoolhoofd Aloysius Beauvier die niet snapt waar hij het over heeft. Beauvier lijkt een fossiel uit lang vervlogen tijden, maar schijn bedriegt: op basis van een vermoeden van zuster James, haar jonge protegé, beschuldigt zij Flynn ervan een zwart altaarjongetje te hebben misbruikt. Haar kruistocht groeit uit tot een titanenstrijd waarin de waarheid echter verborgen blijft. De titel dekt de lading meer dan goed.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Doubt Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

MovieMazzter

"...Deze film behandelt een thema waar ik op voorhand niet vrolijk van word of naar uitkijk bij een film......"

Doubt

acties