Inkheart (2008)

Every story ever written is just waiting to become real.

play

5,8 details

  • 106 Min
  • Avontuur
  • Fantasy
  • Familiefilm
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
  • Duitsland
106 Min Verenigde Staten

Mo Folchart heeft een wonderlijk maar soms verschrikkelijk talent. Als hij luidop voorleest uit boeken, brengt hij de karakters tot leven. Wanneer hij op een dag voorleest uit het boek Inkheart, haalt hij een aantal gemene karakters uit het boek en in de echte wereld. Alsof dat nog niet erg genoeg is, verdwijnt zijn vrouw in het boek. Zijn dochter Meggie, die op dat moment nog een baby was, weet niets van haar vaders talent, alleen dat hij tot op vandaag weigert voor te lezen. Capricorno, één van de boosdoeners uit het boek, heeft jarenlang naar Meggies vader gezocht om zijn krachtige talent te gebruiken voor zijn eigen donkere doeleinden. Meggie en haar vader zullen er alles aan moeten doen om dat te voorkomen en Meggies moeder te redden.

Regie
Iain Softley
Cast
Helen Mirren, Andy Serkis, Brendan Fraser, Paul Bettany, Jim Broadbent, Stephen Graham, Sienna Guillory, Eliza Bennett, Rafi Gavron, Isabella Clark, Matt King, Jamie Foreman, Steve Speirs, John Thomson, Lesley Sharp, Antonio Gil, Marnix Van Den Broeke, Jessie Cave, Richard Strange, Jay Fuller, Alex Argenti, Esme Clark, Adam Bond, Stephen Armourae, Leeroy Bailey, Mike Busson, Tereza Srbova, Mirabel O'Keefe, Mike Godfrey, Stephen Modell, Toby Iyan, David Stevenson.
Budget
$ 60.000.000
Opbrengst
$ 57.490.374
Release
17.12.2008
Release NL
16.04.2009
Release DVD
22.09.2009

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

videotrailers & clips

alle artikelen (4)

Inkheart Nieuwsberichten

Laatste reacties

Edwinem

"...[quote=Baski]Heet de duitse versie van deze film Seyss Inkheart? ;)[/quote]Ik moest gniffelen :P..."

Baski

"...Heet de duitse versie van deze film Seyss Inkheart? ;)..."

Tarkus

"...Mooie film, waarbij niet zozeer de vertolkingen van de hoofdrolspelers, maar wel de decors en locati......"

Inkheart

acties