City of Ember (2008)

Discover The Secret

De verbazingwekkend mooi en inventief vormgegeven onderaardse stad Ember steelt de show in deze stoere kinderfilm.
play

6,0 details

  • 95 Min
  • Avontuur
  • Familiefilm
  • Fantasy
  • Verenigde Staten
95 Min Verenigde Staten

Generaties lang hebben de inwoners van de Stad van Ember geleefd in een prachtige wereld vol met wonderbaarlijk glinsterende lichten. Als de inwoners er achter komen dat deze lichten hun kracht beginnen te verliezen en de lichtbron sterk achteruit gaat begint een race tegen de tijd. Twee tieners beginnen een avontuur waarin zij het bestaan van de Stad van Ember willen achterhalen en alle inwoners moeten helpen ontsnappen voordat de lichten voor altijd uit zullen gaan.

Regie
Gil Kenan
Cast
Bill Murray, Tim Robbins, Toby Jones, Harry Treadaway, Ian McElhinney, David Ryall, Conor MacNeill, B.J. Hogg, Lorraine Hilton, Matt Jessup, Lucinda Dryzek, Eoin McAndrew, Lara McIvor, Rachel Morton, Myles Thompson.
Budget
$ 55.000.000
Opbrengst
$ 17.869.048
Release
07.10.2008
Release NL
12.02.2009
Release DVD
11.08.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: Gil Kenan | Cast: Harry Treadaway (Boon), Saoirse Ronan (Lina), Tim Robbins (Loris), Bill Murray (Mayor Cole) | Speelduur: 95 minuten | Jaar: 2008

Bij vlagen doet City of Ember denken aan legendarische kinderfilms uit de jaren tachtig zoals The Goonies en Back to the Future die een perfecte balans tussen spanning, humor en verwondering wisten te vinden. Voor de tweede film van Gil Kenan is dat nog iets te hoog gegrepen - daar is het scenario te schematisch en de personages te eendimensionaal voor - maar de indrukwekkende stijl en de evidente liefde voor spannende verhalen zijn zeer de moeite waard. City of Ember ademt passie en blaast een frisse wind door het vastgeroeste marketingbeest van de hedendaagse familiefilm.

Ember is de enige nog verlichte stad op aarde en diep onder de grond gebouwd. Na een lange periode zonder problemen staan de krachtige motoren, die Ember van licht voorzien, op het punt het te begeven. De bewoners die al generaties lang in Ember leven, vrezen voor hun toekomst en durven ook de stad niet uit omdat niemand ooit is teruggekomen uit het donker dat Ember omringt.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

City of Ember Nieuwsberichten

Laatste reacties

Magalaan

"...Leuke film om naar te kijken, zeker als je van het fantasy genre houdt...."

supermutantvirus

"...Er zit veel sfeer in de film en nog veel meer gemiste kansen. Heel jammer voor die paar die duidelij......"

Tarkus

"...Deze film is voor me een teleurstelling. Over de vertolkingen geen goed woord, evenals de decors en......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

City of Ember

acties