Leonera (2008)

6,8 details

  • 113 Min
  • Drama
  • Argentinië
  • Zuid-Korea
  • Brazilië
113 Min Argentinië

Julia wordt wakker in haar appartement omringd door de bloedige lichamen van de nog levende Ramiro en de dode Nahuel. Beiden zijn haar minnaar geweest en een van hen heeft Julia zwanger gemaakt. Julia wordt naar een gevangenis voor moeders en zwangere vrouwen gestuurd. Hier voelt ze zich rot. Wanneer het kind, een jongetje, wordt geboren, blijkt het moeilijk te zijn een kind in deze situatie op te voeden. Ook de nacht van de misdaad en haar relatie met Ramiro blijven troebel.

Regie
Pablo Trapero
Cast
Rodrigo Santoro, Martina Gusman, Elli Medeiros, Tomás Plotinsky, Laura García, Leonardo Sauma.
Release
29.05.2008
Release NL
11.12.2008

Filmtotaal Recensie

Regie: Pablo Trapero | Cast: Martina Gusman (Julia Zarate), Rodrigo Santoro (Ramiro) Elli Medeiros (Sofia, Julia’s moeder), Laura Garcia (Marta) | Speelduur: 113 minuten | Jaar: 2008

Films die zich in gevangenissen afspelen, laten vaak de ontberingen van een onschuldige protagonist zien die tegen het machtssysteem vecht, maar dat is hier anders. Het is een interessante verschuiving in het genre dat het hoofdpersonage misschien wel schuldig is en de opgelegde straf verdient. Daarmee wordt het verhaal geen persoonlijke wraakactie van de gedupeerde tegen het corrupte systeem of een innerlijke boetedoening die als reiniging van de ziel fungeert, maar een observatie zonder hapklaar oordeel.

Gevangenschap verandert een mens. Regisseur Pablo Trapero onderzoekt in deze film hoe gevangenschap een persoonlijkheid sterker weet te maken. Wanneer Julia, een zwangere studente, thuiskomt van haar werk herinnert ze zich wat ze die dag verdrongen heeft. Naast haar dode vriend ligt zijn minnaar Ramiro in kritieke toestand op de grond. Wanneer de politie haar arresteert voor moord en afvoert, kruipt de toch al wat schuchtere Julia Zaratez nog verder in haar eigen wereld weg. Samen met Julia bevinden we ons daarna op een unieke plek: een tussenstation voor zwangere gedetineerden. Hier worden na vier jaar de kinderen van de vrouwen afgenomen en moeten ze de rest van hun straf alleen uitzitten.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Leonera

acties