Transsiberian (2008)

Arrive on time.

Anderson, die met The Machinist een interessante karakterstudie afleverde, toont opnieuw angst en paranoia, maar sorteert dit keer geen effect.
play

6,8 details

  • 111 Min
  • Misdaad
  • Drama
  • Mystery
  • Thriller
  • Verenigd Koninkrijk
  • Duitsland
  • Spanje
  • Litouwen
111 Min Verenigd Koninkrijk

Roy (Harrelson) en zijn vrouw Jessie (Mortimer) keren na hun liefdadigheidswerk in Peking samen terug naar huis met de legendarische Transsiberië Express via Moskou. Onderweg ontmoeten ze rugzaktoeristen Carlos en Abby die op wereldreis zijn. De reis krijgt een onverwachte wending als Roy de trein mist na een korte tussenstop. Jessie besluit om op hem te wachten in het volgende station, samen met hun nieuwe kennissen. Daar begint ze zich te realiseren dat haar reisgenoten blijkbaar niet zijn wie ze beweren te zijn.

Regie
Brad Anderson
Cast
Woody Harrelson, Ben Kingsley, Kate Mara, Thomas Kretschmann, Emily Mortimer, Eduardo Noriega, Colin Stinton, Etienne Chicot, Mac McDonald, Antanas Surgailis, Valentinas Krulikovskis, Bronius Kindurys, Mindaugas Capas, Kristina Kulinic, Vidmantas Jasiunevicius, Alfredas Butkevicius, Larisa Kalpokaite, Saulius Bagaliunas, Mindaugas Papinigis, Andrius Paulavicius, Emilis Welyvis, Antanas Radinskas, Aleksandrs Petukhovs, Sergej Oskin, Perlis Vaisieta, Jin Zhou, Visockaite Sonata.
Budget
$ 15.000.000
Opbrengst
$ 2.203.641
Release
08.02.2008
Release NL
19.02.2009
Release DVD
24.03.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: Brad Anderson | Cast: Emily Mortimer (Jesse), Woody Harrelson (Roy), Eduardo Noriega (Carlo), Kate Mara (Abby), Ben Kingsley (rechercheur Grinko)| Speelduur: 111 minuten | Jaar: 2009

Vertwijfeling aan boord van een trein. Het is het onderwerp van een handvol films die het vervoersmiddel als redding of verdoeming aanhalen voor hun protagonisten. Regisseur Brad Anderson plaatst zijn hoofdpersonen in een trein in het geïsoleerde gebied van Rusland. Dankzij dit territorium, waar inwoners hun eigen gewoonten en ongeschreven regels hanteren, zorgt hij voor een voorsprong op menig westerse suspensefilm. Er hoeft in dit gebied namelijk maar iets met westerlingen te gebeuren en het recept voor suspense is geschreven.

Het traject van de trans-Siberische spoorlijn telt een slordige 9288 km, begint in Moskou of Vladivostok - afhankelijk van welke kant je opgaat - en doorkruist daarmee het hele land. De reis duurt zeven dagen. Anderson introduceert het koppel Roy en Jesse, die vanuit Beijing op de lijn zijn gestapt, maar alsnog een reis van zes dagen voor de boeg hebben. Ondanks Jesses terughoudendheid over de lange reis weet Roy - die dol is op treinen - haar over te halen en enthousiast te houden. Veel tijd om te genieten van de fantastische omgeving hebben de twee echter niet. Bij de volgende stop moeten ze hun slaapcabine delen met twee andere reizigers, Carlo en Abby, die allesbehalve ‘gewoon’ te noemen zijn.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Transsiberian Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Frapcase

"...Slecht uitgevoerde film. Kon me totaal niet inleven in de 'standaard' personages en het was ook alle......"

::DFC::Nohands[NL]

"...Aardige film, leuke screens....spannend voor avondje DVD...."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Transsiberian

acties