Surveillance

Surveillance (2008)

Jennifer Lynch blijkt wederom lang niet zo’n getalenteerd filmmaker te zijn als haar vader David Lynch.
play

5,4 details

  • Misdaad
  • Drama
  • Horror
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Duitsland

Het is een helse dag op de snelweg. Wanneer de FBI-agenten Sam Hallaway en Elizabeth Anderson aankomen bij het kantoor van hun baas, moeten ze drie verhalen uitvogelen en een aantal vreselijke moorden oplossen. Een politieman, een junkie en een achtjarig meisje zitten allemaal in hechtenis voor de gebeurtenissen op de weg, maar als de FBI alle details van alle getuigen gaat uitzoeken, komen ze erachter dat om de waarheid te achterhalen ze wel een hele hoge prijs moeten betalen.

Regie
Jennifer Chambers Lynch
Cast
Michael Ironside, French Stewart, Bill Pullman, Caroline Aaron, Gill Gayle, Julia Ormond, Cheri Oteri, Hugh Dillon, Shannon Jardine, Pell James, Josh Strait, Mac Miller, Ryan Simpkins, Kent Harper, Kyle Briere, Charlie Newmark, Anita Smith, Kent Wolkowski.
Budget
$ 3.500.000
Opbrengst
$ 1.001.871
Release
08.02.2008
Release NL
08.01.2009
Release DVD
07.07.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: Jennifer Chambers Lynch | Cast: Julia Ormond (Elizabeth Anderson), Bill Pullman (Sam Hallaway), Pell James (Bobbi Prescott), Ryan Simpkins (Stephanie) e.a. | Speelduur: 98 minuten | Jaar: 2008

Kinderen van getalenteerde beroemdheden zoals sporters, musici of filmsterren, hebben vaak te kampen met torenhoge verwachtingen als zij het beroep van hun ouders kiezen. Verwachtingen waar ze vaak niet aan kunnen voldoen. Denk aan Jordi Cruijff, Jakob Dylan of Lisa Marie Presley. In de filmwereld wil het nog wel eens anders lopen. De Carradines, de Barrymores, de Fonda’s, de Sutherlands en de Kinski’s; slechts enkele voorbeelden van de vele acteursfamilies waarvan meerdere generaties erkenning kregen. Toch is het meestal de oudste generatie die daarvan het meeste kreeg en zo een schaduw blijft werpen op het kroost.

Bij filmmakers komt het minder vaak voor dat een tweede generatie ook goede films gaat maken. Vergelijkingen tussen Asia Argento en haar vader vallen nog altijd ongunstig uit voor haar en Goro Miyazaki bleek lang niet zo’n begenadigd verhalenverteller als zijn vader Hayao. Uitzondering op de regel is Sofia Coppola, die haar vaders naam eer aan doet. Jennifer Chambers Lynch is niet zo uitzonderlijk. In 1993 debuteerde ze zonder enig succes met Boxing Helena en maakte daarna anderhalf decennium geen film meer. Surveillance is poging nummer twee en als je daarop afgaat mag een derde probeersel gerust nog vijftien jaar op zich laten wachten.

videotrailers & clips