7,5 details

  • Documentaire
  • Nederland
Nederland

Bloody Mondays & Strawberry Pies is een film over verveling en het verloren vermogen om te kunnen nietsdoen. De intrigerende emotie verveling die positief en negatief kan zijn dwingt ons te bedenken waarom we doen wat we doen. De verhaallijnen van de hoofdpersonen, een jongere uit Doetinchem, een 45 jarige vrouw die op haar 16e kinderen doodschoot uit verveling, een Wallstreethandelaar, een woestijnnomade, een man die al 42 jaar de Tijd schildert, en een voormalige spionne van 93 worden met elkaar verweven. Hun eenheid wordt versterkt door de visie op het bestaan van de tot op het bot verveelde mens, ingesproken door John Malkovich. Deze tekst is opgebouwd uit zinnen uit Dostojewski’s ‘Herinneringen Uit Het Ondergrondse’ en Bret Easton Ellis’ ‘American Psycho’.

Regie
Coco Schrijber
Cast
John Malkovich.
Release
01.10.2008
Release NL
08.01.2009
Release DVD
19.10.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Coco Schrijber | Cast: John Malkovich (verteller) | Speelduur: 80 minuten | Jaar: 2008

Verveling is een lastig onderwerp voor een kunstwerk. Je moet tenslotte het gevoel overbrengen, zonder dat de verveling echt bij je toeschouwer of lezer toeslaat. Het is een bij uitstek universeel gevoel - wie verveelt zich nou nooit? - maar tegelijkertijd is het moeilijk invoelbaar te maken zonder erin te delen. Toch is dit het onderwerp (of op z’n minst het overkoepelende thema) dat Coco Schrijber heeft gekozen om een documentaire over te maken. En saai is hij gelukkig niet.

De verhalen van zes mensen worden met elkaar verweven. Sommige keuzes lijken logisch: een meisje dat in een Hemafabriek werkt of de aandelenhandelaar op Wall Street. Anderen hebben een leven dat beheerst wordt door verveling; of het nu is omdat ze er hun levenswerk van maken, zoals een schilder die “de tijd” schildert, of omdat een moment van verveling hun hele verdere leven heeft bepaald, zoals Brenda Ann Spencer, die op zestienjarige leeftijd uit verveling een dozijn kinderen en twee volwassenen neerschoot, of een jongen die iemand vermoordde met een tegel van een viaduct. Een woestijnbewoner en de laatste nog levende spionne uit de Tweede Wereldoorlog maken het setje compleet.

alle artikelen (1)

Bloody Mondays & Strawberry Pies Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Bloody Mondays & Strawberry Pies

acties