Autumn Ball

Autumn Ball (2007)

6,6 details

  • 123 Min
  • Drama
  • Estland
123 Min Estland

Sügisball vertelt de lotgevallen in het droefgeestige, trage leven van een stel wanhopige mensen in een troosteloze flat. Mati, die zijn huwelijk op de klippen ziet lopen, raakt hierdoor aan lager wal. En Theo, die in een restaurant werkt, verzamelt vrouwen die allemaal behoorlijk eenzaam zijn, waaronder een architecte, een alleenstaande moeder en verschillende anderen.

Alt titel
Sügisball
Regie
Veiko Õunpuu
Cast
Laine Mägi, Sulevi Peltola, Katariina Lauk, Ivo Uukkivi, Rain Tolk, Taavi Eelmaa, Juhan Ulfsak, Tiina Tauraite, Maarja Jakobson, Mirtel Pohla, Iris Persson, Paul Laasik, Liina Tennosaar, Viire Valdma, Raivo E. Tamm.
Release
13.09.2007
Release NL
29.10.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: Veiko Õunpuu | Cast: Rain Tolk (Mati), Maarja Jakobson (Laura), Taavi Eelmaa (Theo), Mirtel Pohla (Jaana), Juhan Ulfsak (Maurer) | Speelduur: 123 minuten | Jaar: 2009

Naar aanleiding van het gelijknamige boek van Mati Unt maakte Veiko Õunpuu het grauwe Autumn Ball. Het is zijn debuut als speelfilmregisseur en gezien het filmische talent geeft dat een hoopgevend gevoel. Inhoudelijk is de film echter gitzwart. Eenzaamheid en ellende worden tot in het uiterste doorgevoerd.

Õunpuu toont diverse personages die in essentie eigenlijk allemaal hetzelfde zijn: ellendig, alleen en op zoek naar liefde. Zo is daar Mati, die zijn huwelijk op de klippen ziet lopen en aan lager wal raakt. Theo die zich een schrijver waant, maar eigenlijk alleen maar in de garderobe van een restaurant werkt. Een alleenstaande moeder die in een massale fabriek werkt en wier dochter wordt lastig gevallen door een eenzame, oude man. En zo zijn er nog enkele anderen.