4,8 details

  • 122 Min
  • Komedie
  • Frankrijk
  • België
122 Min Frankrijk

Fictiefilm over het reilen en zeilen in een Centrum voor Familieplanning. (Jonge) Vrouwen komen er om zich te informeren over de keuze die ze in een bepaalde situatie kunnen of moeten maken in plaats van die situatie te ondergaan. Bij alle vrouwen draait het om hun sexuele vrijheid en het moment waarop ze een kind zullen hebben of niet. Ze worden ontvangen door huwelijksconsulentes die hun job doen uit overtuiging en die vaak echte militantes zijn. In de loop van de gesprekken neemt de keuze vorm die elke vrouw zal maken en die een beslissende wending zal geven aan haar leven. Djamila zou graag de pil nemen omdat het nu serieus is met haar vriend. Zoé krijgt van haar moeder condooms maar wordt door haar voor hoer uitgemaakt. Nedjma verstopt haar pil buitenshuis omdat haar moeder haar handtas doorzoekt. Hélène vindt dat ze te vruchtbaar is. Clémence is bang. Adeline had haar baby willen houden, Margot ook. Maria Angela zou willen weten van wie ze zwanger is. Ana Maria heeft gekozen voor de liefde en de vrijheid. Anne, Denise, Marta, Yasmine en Milena zijn de consulentes die hen ontvangen en horen hoe ze zich afvragen hoe sexuele vrijheid mogelijk is.

Regie
Claire Simon
Cast
Nathalie Baye, Isabelle Carré, Nicole Garcia, Béatrice Dalle, Lolita Chammah, Rachida Brakni, Emmanuel Mouret, Anne Alvaro, Michel Boujenah, Marie Laforêt, Marceline Loridan Ivens.
Release
05.11.2008
Release NL
22.01.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: Claire Simon | Cast: Anne Alvaro (Dr. Marianne), Nathalie Baye (Anne), Rachida Brakni (Yasmine), Béatrice Dalle (Milena), e.a. | Speelduur: 122 minuten | Jaar: 2007

Is het mogelijk om een twee uur durende film over een Centrum voor Gezinsplanning - in de filmtitel spottend ‘de burelen van God’ genoemd - te maken en er mee weg te komen? Claire Simon bewijst dat het kan. Of het boeiende cinema oplevert is een tweede, want de film bestaat voornamelijk uit de gesprekken die de bezoekers voeren met de adviseurs en de dienstdoende artsen. Gelukkig blijken ze rijk aan verscheidenheid te zijn.

Les Bureaux de Dieu is in vele opzichten een opvallende film. De mise-en-scène is van een simpele theatrale vorm en is steeds ingesloten tussen de vier muren van de wachtkamer en de gespreksruimten. Omgeven door opvallende posters en affiches, de meeste met het bekende feministische gedachtegoed ‘baas in eigen lijf’, of iets van die strekking, geven de consulenten van het bureau voornamelijk advies omtrent anticonceptiemiddelen en de morningafterpil en verwijzen ze veelvuldig naar een abortuskliniek in Spanje. Het begrip gezinsplanning moet hier kennelijk niet al te ruim worden opgevat. Het lijkt toch vooral om het voorkomen van bevruchting en het afbreken van zwangerschap te draaien.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Bureaux de Dieu, Les

acties