The Brothers Bloom (2008)

They'd never let the truth come between them

Rian Johnnson wilde een oplichtersfilm in de geest van The Sting, maar raakt verstrikt in zijn eigen plottwisten en logica.
play

6,2 details

  • 109 Min
  • Avontuur
  • Komedie
  • Misdaad
  • Drama
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
109 Min Verenigde Staten

De gebroeders Bloom behoren tot de wereldtop als het gaat om de kunst van het oplichten. Samen met hun vrouwelijke partner bezwendelen ze al jaren menig rijk persoon, maar de jongste van de broers heeft er genoeg van en besluit dit leven op te geven. Hij wordt echter overgehaald tot een laatste klus, het oplichten van een excentrieke miljonair, maar hierdoor krijgt hij problemen met zijn geliefde.

Regie
Rian Johnson
Cast
Mark Ruffalo, Rachel Weisz, Adrien Brody, Rinko Kikuchi, Robbie Coltrane, Nora Zehetner, Andy Nyman, Max Records, Zachary Gordon, Maximilian Schell, Ricky Jay, Noah Segan, Ram Bergman, Dubravko Jovanovic, Craig Johnson.
Budget
$ 20.000.000
Opbrengst
$ 5.530.764
Release
09.09.2008
Release NL
28.05.2009
Release DVD
19.10.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Rian Johnson | Cast: Adrien Brody (Bloom), Mark Ruffalo (Stephen), Rachel Weisz (Penelope Stamp), Rinko Kikuchi (Bang Bang) e.a. | Speelduur: 113 minuten | Jaar: 2008

Rian Johnson brak enkele jaren geleden door met het meesterlijke debuut Brick. Waar de meeste onafhankelijke Amerikaanse filmmakers zich niet los kunnen maken van de erfenis van Wes Anderson, kwam Johnson met een hoogst originele film en creëerde uit iets ouds (film noir en de tienerfilm) iets nieuws (een prachtige combinatie van de twee). Johnson vond een zorgvuldige balans tussen twee héél verschillende genres en deed dat ook nog eens met een duizelingwekkend plot en prachtige dialogen. Deze balans vindt hij niet in zijn tweede film, The Brothers Bloom, waarin hij een ander oud genre nieuw leven in probeert te blazen met een nog ingewikkelder verhaal.

Bloom en Stephen zijn de gebroeders Bloom uit de titel, die opgroeien als oplichters en daar een aardig zakcentje mee verdienen. Stephen is het brein dat alle plannen beraamt, Bloom de ontwapenende charmeur die de doelwitten binnenhaalt. De Japanse Bang Bang is hun derde partner. Bloom heeft echter genoeg van de scenario’s die zijn oudere broer voor hem bedenkt en stapt uit het partnerschap. Uiteraard overtuigt Stephen zijn jongere broer ervan nog één laatste klus uit te voeren bij de wereldvreemde, verveelde en steenrijke Penelope Stamp. Er doen zich problemen voor als Bloom niet alleen Penelope verleidt maar ook verliefd wordt op haar.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

The Brothers Bloom Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Tarkus

"...Deze film, met toch wel een cast om 'U' tegen te zeggen, is beter dan ik had verwacht. Ik was een b......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Brothers Bloom

acties